Connect with us

Revistateo.ro

EXPERIMENT INEDIT. Imaginea ideala pe care o avem despre noi

Stiri

EXPERIMENT INEDIT. Imaginea ideala pe care o avem despre noi

Ce este frumusetea? Fotograful Scott Chasserot sustine ca acest concept, inclusiv atunci cand vorbim despre propria noastra frumusete, ramane unul extrem de subiectiv. Pentru a demonstra ca frumusetea este subiectiva, a realizat un proiect care implica neurostiinta, psihologia si fotografia.

Proiectul intitulat „Original ideal” a prezentat in prima faza mai multi voluntari care au fost fotografiati in stare naturala (fara machiaj si alte retusuri, piercinguri sau obiecte decorative). Apoi, fotograful a inceput sa se joace cu figurile initiatilor, schimbandu-le forma fetei, forma ochilor culoarea si marimea buzelor.

Fotograful le-a aratat voluntarilor diferitele variante ale lor, iar reactiile acestora au fost analizat cu ajutorul dispozitivului Emotiv, un dispozitiv care scaneaza creierul uman si interpreteaza emotiile individului. Fotograful a prezentat imaginea ideala voluntarilor (conceputa de el) si imaginea care le-a creat cea mai pozitiva reactie.

Fotograful a dorit sa intareasca ideea ca frumusetea depinde de anumite norme sociale, si, in fond, este profund subiectiva. Acesta a doborat prin acest experiment orice bariera culturala, fotografiind persoane de diferite etnii, barbati si femei. Asadar, imaginea ideala despre noi este doar in capul nostru.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top