Deserturi
Expert in nutritie si alimentatie raw-vegana, Anca Alungulesei invita la mucenici moldovenesti
Anca Alungulesei invita la mucenici moldovenesti in varianta raw vegana
Anca Alungulesei, expert in nutritie si alimentatie raw-vegana propune tuturor celor care aleg alimentatia sanatoasa varianta raw vegana a mucenicilor moldovenesti pentru ziua de 9 martie, cand traditional sunt sarbatoriti cei 40 de mucenici din Sevastia, iar cele mai multe bucatarii romanesti se umplu de miros de scortisoara si aromele aluatului de cozonac copt.
“Nu sunt copti, nu conţin zahar, insa sunt insiropati in miere si cu multa nuca. Daca n-as şti ca sunt pregatiti la rece, as putea sa jur ca au acelasi gust ca si mucenicii moldovenesti cu care am crescut!”, spune expertul in nutritie Anca Alungulesei.
Reteta raw-vegana de mucenici moldovenesti adresata tuturor celor care evita zaharul, laptele sau ouale din motive de sanatate, pur estetice sau pentru ca au ales alimentatia sanatoasa contin nuci romanesti, fulgi de ovaz, curmale, smochine, scortisoara, ulei de cocos, carob si miere naturala.
Din ingrediente naturale, vegetale, predominant organice si fara a fi copti, mucenicii moldovenesti pastreaza intacti toti nutrientii devenind astfel o sursa importanta de vitamine si minerale pentru organism.
“Daca si voi aveti pofta de mucenici, insa cei copti va dau arsuri si nu-i puteti consuma sau va este teama sa nu va ingrasati, eu va astept la RawCoco la un mucenic si un pahar, insa nu de alcool, ci de #SanatateLaPahar!”, mai spune expertul in nutritie si alimentatie raw-vegana Anca Alungulesei.