Connect with us

Revistateo.ro

Faceți cunoștință cu... MAGNEZIUL. De ce este indispensabil în ORICE DIETĂ

Dieta si Sport

Faceți cunoștință cu… MAGNEZIUL. De ce este indispensabil în ORICE DIETĂ

Cu toții știm că anumite alimente sau anumite ingrediente specifice ne pot îmbunătăți sănătatea și viața, mai ales atunci când ținem o dietă. Astăzi vom discuta despre un mineral despre care s-au scris multe și este amintit foarte des când vine vorba de mâncare: magneziul.

Organismul nostru are un procentaj de magneziu sub formă naturală, iar rolul acestui minerale este reglarea ritmului cardiac și producerea de energie. Magneziul este bun pentru persoanele care au probleme de somn și este benefic în combaterea stresului. Așadar, consumați cu încredere alimentele care conțin magneziu dacă doriți să vă reglați circulația sângelui și să preveniți cardiopatia.

CITEȘTE ȘI: BENEFICIILE CEAIULUI DE LEMONGRASS

Faceti cunostinta cu MAGNEZIUL. De ce este indispensabil in orice dieta1

În ce alimente găsim magneziu? În mai toate alimentele pe care le consumăm zi de zi, în special legume și fructe. Fructele uscate, semințele de cereale, bananele, migdalele sau nucile – toate sunt bogate în magneziu. De asemenea, magneziul din creveți și ton ajută persoanele care se confruntă cu dezechilibrele hormonale. Nu trebuie să uităm nici de avocado, al cărui conținut de magneziu ne va ajuta să eliminăm stresul din viața noastră de zi cu zi.

Magneziul poate fi consumat în salatele dietetice, alături de legume proaspete cu puțin ulei de măsline, sau în salatele de fructe (fără adaos de frișcă sau alte elemente care să conțină zahăr). Așadar, poftă bună și dați-i bun venit magneziului în dieta voastră!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top