Connect with us

Revistateo.ro

Factorii care nu ne opresc din mancat

Stiri

Factorii care nu ne opresc din mancat

Stim ca ne este foame atunci cand organismul a consumat toata energia din alimente, respectiv nivelurile de glucoza si insulina s-au redus in sange. Insa nu sunt singurele motive pentru care nu ne putem opri din mancat.

Jocurile foamei: de la somnul insuficient la telefonul mobil

Cercetatorii de la Aberdeen University din Londra sustin ca, pe langa cauzele deja cunoscute al poftei continue de mancare, se adauga somnul insuficient, mancatul pe fuga, menopauza, antidepresivele si medicamentele antialergice, placerile alimentare vinovate, stirile negative si pana si telefonul mobil sau tableta ne afecteaza metabolismul.

CITESTE SI8 ALIMENTE YUMMY CARE PROVOACA MEREU FOAME

Persoanele care nu dorm suficient mananca mai mult

Persoanele care nu dorm suficient, si sunt mereu obosite, mananca in general mai mult cu 300 de calorii pe zi. Si asta se intampla deoarece organismul produce mai multe grelina atunci cand o persoana nu se odihneste suficient. Aceasta senzatie de foame cauzata de somnul insuficient este mai accentuata la femei decat la barbati, arata un studiu realizat in 2011 de Columbia University.

CITESTE SIACESTE BAUTURI BANALE ITI TOPESC GRASIMEA

Daca mancati un sandvis intre doua tramvaie, riscati sa fiti si mai infometati. Mancand pe fuga, nu exista suficient timp ca semnalele hormonale ale satietatii sa se activeze.

De-a dreptul inedit este faptul ca telefonul mobil iti poate cauza senzatie de foame. Lumina albastra care palpaie la telefoanele inteligente si tabletele ar fi responsabila cu cresterea apetitului pentru mancare.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top