Stiri
Fasole scazuta cu muschi de porc
Ingrediente
1 castron fasole boabe verzi
500 gr muschi de porc
1 morcov
1 ceapa
1/2 ardei kapia
1/2 ardei galben
1 rosie mare de gradina
5 crengute patrunjel verde
2 linguri ulei
sare
piper
1 lingurita boia de ardei dulce
1/2 lingurita cimbru uscat
2 linguri pasta de tomate
Mod de preparare
Spalam carnea, o tamponam cu un servetel si o taiem bucati potrivite. Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mare, ceapa o curatam si o tocam marunt.
Ardeiul kapia si cel galben, ii curatam de seminte, ii taiem cuburi, rosia o decojim de pielita si o tocam. Patrunjelul verde il spalam, indepartam coditele si il tocam marunt.
Intr-o oala incingem uleiul, inabusim carnea de toate partile, apoi punem legumele pregatite mai sus in afara de rosie. Lasam si acestea la inabusit circa 2 minute, apoi punem cam 4 cani cu apa.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba carnea 20-25 de minute, apoi turnam boabele de fasole spalate bine si rosia taiata. Condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei dulce.
Lasam preparatul la foc potrivit, acoperit, pana ce carnea dar si fasolea sunt bine fierte, iar zeama a scazut suficient. La final presaram cimbrul uscat, incorporam pasta de tomate si mai dam 3-4 clocote.
Inchidem aragazul, lasam fasolea sa stea 10 minute acoperita, apoi servim, cu muraturi, cu ceapa rosie si cu ce ne mai place noua.