Connect with us

Revistateo.ro

Femeia ideala in viziunea lui Emil Cioran

Stiri

Femeia ideala in viziunea lui Emil Cioran

Femeia ideala, in viziunea lui Cioran, trebuie sa fie complicata si simpla in acelasi timp. Putin vulgara si indiferenta. Plangacioasa, dar senina. Misterioasa.

Scriitorul si filozoful Emil Cioran a fost catalogat de multe ori drept misogin, insa tot femeile i-au multumit cand acesta descria partile lor cele mai profunde, constructia lor sufleteasca, psihologica. Intre misoginism si adoratia pentru femei, Cioran avea cateva idei despre cum trebuie sa arate femeia ideala.

Femeia este sufleteste superioara

Scriitorul sustinea ca intre o femeie mediocra si un barbat mediocru e de preferat o femeie. Femeia este sufleteste superioara. De asemenea, Cioran le vedea pe femei dezechilibrate, dar in sensul bun al cuvantului: „Intre barbati si femei prefer femeile, pentru ca au asupra primilor avantajul de-a fi mai dezechilibrate, deci mai complicate, mai perspicace si mai cinice, fara sa mai vorbesc de acea superioritate misterioasa pe care o confera o sclavie milenara”.

Cele mai EMOTIONANTE citate despre MAMA

Marturiile CUTREMURATOARE ale unor femei violate. STOP ABUZULUI SEXUAL!

Alaturi de femeie, spunea scriitorul, barbatul poate realiza experienta irationalului, a evadarii din suferinta produsa de la prea multe ganduri, caci „alaturi de femeie uiti ca suferi din cauza spiritului. Gratia femeii tempereaza tragedia barbatului”. Totodata, Cioran explica ceea ce putini barbati nu reusesc sa inteleaga, si anume ca femeile iubesc infinit mai mult decat barbatii si sufera mai mult decat ei.

Cum arata femeia ideala?

Femeia ideala este cea a carei prezenta te face sa uiti de probleme, idei, nelinisti universale si chinuri metafizice. Femeia este un pansament impotriva depresiei, este culoarea, lumina care te face sa vezi in cel mai absolut intuneric.

„Prin femei se poate realiza temporal o inconstienta dulce, placuta si incantatoare. Nascute aproape numai pentru iubire, ele isi epuizeaza intreg continutul fiintei lor”, concluzioneaza filozoful.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top