Connect with us

Revistateo.ro

Femeile i-au bătut pe bărbați la CUMPĂRĂTURILE MODERNE

Stiri

Femeile i-au bătut pe bărbați la CUMPĂRĂTURILE MODERNE

Femeile au mai câștigat o bătălie cu bărbații: s-au adaptat mai bine la lumea modernă în ceea ce privește forma în care plătesc produsele pe care le achiziționează. Cumpărăturile moderne (plata cu cardul, shoppingul online) sunt câștigate de femei, potrivit unui studiu realizat de Ernst&Young.

Bărbații se pare că preferă mai degrabă banii lichizi decât metodele moderne de plată. La capitolul produselor electrocasnice, 39% dintre femei preferă plata cu cardul și doar 30% dintre bărbați. În privința serviciilor medicale, tot femeile se descurcă mai bine cu cardul (22%). Un alt capitol la care femeile folosesc cardul și nu banii este cel vestimentar.

INTRĂ ÎN MAGAZINUL LUI TEO! POȚI CUMPĂRA ONLINE DE LA PRODUSE ALIMENTARE PÂNĂ LA SET-URI DE ÎNFRUMUSEȚARE SPECIALE DE CRĂCIUN!

Produsele alimentare, în schimb, sunt cumpărate cu bani lichizi și de bărbați dar și de femei (69%), bărbații cumpără haine cu bani cash în proporție de 69%, iar polițele de asigurare sunt plătite tot cu bani lichizi de către bărbați și femei (ei – 63%, ele – 55%). Ponderea cumpărăturilor online este mică la femei, doar 6% dintre acestea cumpără produse de pe Internet, 68% preferând deplasarea la magazin.

În ceea ce privește achiziția online a produselor, femeile cumpără de pe Internet în special accesorii, produse de înfrumusețare și produse alimentare, iar bărbații tind mai mult spre produse de telefonie mobilă, gadgeturi și electrocasnice.

„Dacă femeile sunt mai deschise la modalitate de plată cu cardul atât pentru produse cât şi pentru servicii, bărbaţii preferă mai degrabă cash-ul. Pe de alta parte, cu toate că în România, plata cu cardul înregistrează valori scăzute comparativ cu zona Euro, valorile arată o tendinţă de creştere a felului în care sunt operate plăţile cu cardul”, susțin cei care au realizat studiul, potrivit gândul.info.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top