Bizar
Fenomen meteo straniu în România, în plin viscol. Un cântăreț de la noi a publicat imaginile
Zapada galbena-rosiatica, un fenomen meteo iesit din comun la Braila. Fenomenul este cauzat de praful saharian care se afla în atmosferă. Un cunoscut artist de la noi a publicat imaginile pe site-urile de socializare, mirat fiind de culoarea stranie a zapezii.
Karym, artistul care a lansat in toamna anului trecut piesa „La doua capete”, alaturi de Celia, este surprins de fenomenul meteo straniu care a avut loc la Braila, orasul lui natal.
„Nu știam că, atenționarea de cod galben de ninsori înseamnă și zăpadă galbenă la propriu… La voi cum e?”, a scris Karym pe reteaua de socializare.
Agenția pentru Protecția Mediului Brăila dă asigurări că nu există niciun motiv de îngrijorare. ”Culoarea zăpezii este dată de particulele de praf saharian care au fost antrenate de curenții de aer ajungând deasupra țării noastre. Aceste particule au fost preluate de precipitații. Este un fenomen meteorologic nepericulos, nu se poate vorbi despre o poluare”, a declarat Dumitru Bâja, purtătorul de cuvânt al APM Brăila.
Karym s-a facut remarcat la inceputul anului 2017 cand a lansat „Anonim” alaturi de Mellina. La finalul anului trecut a lansat alaturi de Celia piesa „La doua capete”.
Nina Mirea
2018-03-24T15:22:44+02:00 at 2018-03-24T15:22:44+02:00
citez tot din pagină a acestui site: „Experții spun că acest praf este toxic și ar trebui să ne protejăm când ieșim afară, să fim bine îmbrăcați.
Player video
00:00
00:19
Meteorologii au explicat că praful saharian ajunge deasupra României în fiecare primăvară, însă de data aceasta situaţia a fost una inedită pentru că în ţara noastră a şi nins.
Zăpada încărcată cu nisip saharian este periculoasă pentru anumite categorii de oameni. Semnalul de alarmă este tras de medici, care avertizează că cele mai expuse sunt persoanele cu afecţiuni respiratorii.
„Zăpada încărcată cu nisip saharian este periculoasă pentru persoanele cu afecţiuni respiratorii, poate declanşa acutizări ale unor afecţiuni respiratorii. Poate provoca sau agrava astmul bronşic.
În plus, poate fi factor declanşator pentru forme de alergii. Particulele fine de nisip inhalate sunt periculoase, în special, pentru persoanele cu afecţiuni existente”, a declarat, corespondentului Mediafax, medicul Valentin Boldea.
INTERNET
Veste tristă pentru fanii lui Cătălin Moroșanu. Vrea să renunțe la carieră
DIVERS
Astăzi se sărbătorește Ora Pământului 2018
„Ca să să ferească de probleme, oamenii trebuie să respecte normele de igienă, să se spele des pe mâini cu apă şi săpun, iar bolnavii ar trebui să poarte măşti pentru a nu inhala praful saharian.
Este recomandat să evite deplasările pe stradă, mai ales în timpul ninsorii.