Connect with us

Revistateo.ro

Fenomen natural spectaculos surprins in Romania

Stiri

Fenomen natural spectaculos surprins in Romania

Un fenomen natural spectaculos a fost surprins zilele trecute in Romania. In Muntii Fagaras, pe varful lui Buteanu (la o altitudine de 2.507 metri) un fotograf a fost martorul unui eveniment extrem de rar.

„Spectrul montan se mai numeste si spectrul din Brocken deoarece se poate observa des pe Varful Brocken (muntii Harz) din Germania”, a declarat autorul pozei la Digi 24.

„Acest fenomen apare atunci cand o persoana sta pe un varf de munte, cu soarele in spate si deasupra unui plafon de nori sau ceata si umbra acestei persoane, impreuna cu varful muntelui se reflecta pe norii sau pe ceata de mai jos, iar cele doua umbre sunt incadrate central de un curcubeu circular denumit spectru”, a mai spus telespectatorul la acelasi post de televiziune.

Acest fenomen se produce atunci cand vine o ploaie puternica dupa o zi insorita, de obicei dupa amiaza.

Cum va fi vremea la munte in urmatoarele zile

Sinaia – In urmatoarele zile, la Sinaia va rasari soarele, insa nu va putea sa isi faca de cap multa vreme pentru ca norii razleti il vor acoperi. Joi se anunta o maxima de 7 grade, iar vineri si sambata gradele din termometru pot urca pana la 12, in zonele de joasa altitudine.

Azuga – Vineri si sambata locuitorii din aceasta statiune se vor bucura de putin soare, insa duminica si luni vor fi precipitatii mixte. Pentru luni sunt anuntate ninsori, iar temperaturile vor cobori pana la -4 grade Celsius.

Busteni – La Busteni vor fi cateva zile placute, mai exact vineri si sambata temperaturile vor urca pana la 9 grade, incadrandu-se in limitele normale ale acestei perioade. La fel ca si in celelalte statiuni, duminica va ploua, iar luni va ninge abundent.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top