Connect with us

Revistateo.ro

Diverse

Fenomen spectaculos în plină iarnă, în România

Un fenomen rar a avut loc în România recent. Localnicii dintr-un sat prahovean au filmat un curcubeu în condițiile în care curcubeele se formează în special vara, după ploaie.

Un curcubeu în plină iarnă

Curcubeul a răsărit pe cer în satul Conduratu din comuna prahoveană Baba Ana. Fenomenul a apărut din cauza încălzirii temperaturii, după o ploaie.

Dacă temperatura era mai scăzută, curcubeul s-ar fi transformat într-un fenomen și mai spectaculos, denumit curcubeul iernii.

CITEȘTE ȘI: A filmat un fenomen ciudat, iar la scurt timp a urmat dezastrul

Curcubeul apare ca urmare a refracției luminii solare către cristalele de gheață din atmosferă și a fost văzut în Rusia iarna trecută.

În ultima vreme apar tot mai multe fenomene ciudate în lume, pe fondul încălzirii globale. De curând, a nins în deșertul Sahara, un lucru total neobișnuit pentru vremea de acolo.

Efectele încălzirii globale au început să se vadă mai puternic în România mai ales din anul trecut. O serie de tornade s-au produs în sud-vestul țării, iar iarna până acum a fost mai blândă ca niciodată în sud.

Reamintim că doar în luna decembrie au fost zile cu temperaturi de 15-16 grade, în condițiile în care eram obișnuiți ca de Crăciun să fie frig și să ningă.

Acesta e doar începutul, spun cei mai cunoscuți meteorologi și oameni de știință. Astfel de fenomene neobișnuite se vor petrece în anotimpuri diferite. Practic, mulți meteorologi spun că nu vom mai avea anotimpuri.

De asemenea, conform previziunilor făcute recent, vara lui 2018 ar putea fi cea mai călduroasă din ultimii zeci de ani.

Este foarte probabil ca și iarna să se prelungească până la sfârșitul lunii martie, respectiv începutul lunii aprilie.

Estimările făcute până acum arată că la vară vom avea multe zile cu temperaturi foarte ridicate. De altfel, specialiștii susțin că verile vor fi din ce în ce mai insuportabile din cauza disconfortului termic (temperaturi ridicate însoțite de umezeală).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Diverse

To Top