Peste si fructe de mare
File de cod in crusta de migdale cu reductive de otet balsamic, sos curry si ardei dulce-acrisor
File de cod in crusta de migdale cu reductive de otet balsamic, sos curry si ardei dulce-acrisor
Ingrediente: File de cod in crusta de migdale cu reductive de otet balsamic, sos curry si ardei dulce-acrisor
300 g cod
100g migdale
1 legatura de cimbru
1 legatura de busuioc
3 linguri de faina
Sare
Piper negru
1 pachet grisine
Ulei de masline
Otet balsamic
1 mar
1 lingurita de miere
2 lingurite de curry
2 ardei capia
100 ml de otet de vin alb
1 lingura de zahar brun
Mod de preparare: File de cod in crusta de migdale cu reductive de otet balsamic, sos curry si ardei dulce-acrisor
Pentru peste: se sfarama migdalele, se sfarama pachetul de grisine si se amesteca. Se sareaza, se pipereaza pestele si se lasa cam 10 minute. In amestecul de migdale si grisine se pune unpic de cimbru si unpic de busuioc. Se da pestele prin faina si apoi prin amestec de migdale, grisine. Se prajeste la foc mic, in ulei de masline.
Intre timp punem otet balsamic la fiert, la foc mic, punem marul cu curry la fiert si odata fiert il trecem prin blender cu unpic de suc rezultat de la fierbere si o lingurita de miere, pana cand rezulta o crema omogena.
Intr-o alta oala punem sare, piper, zahar brun si otet de vin alb, impreuna cu 1l de apa. Cand apa incepe sa fiarba punem ardei, taiati bucatele frumoase si acoperim cu capac si stingem focul.
Compunem farfuria in felul urmator: Punem la baza o lingura de sos curry, ardei dulce-acrisori, apoi se pune pestele prajit feliat, langa o lingura de reductie de otet balsamic.