Peste si fructe de mare
File de pastrav cu salvie si rozmarin si cartofi cu baby spanac
200 g de file de pastrav
Salvie
Rozmarin
Usturoi proaspat
Ulei de masline extra virgin
1 lamaie
2 cartofi
100 g baby spanac
Mirodenii dupa gust pentru cartofi
Ceapa verde
Sare , Piper
Se incalzeste uleiul intr–o tigaie si se pune in infuzie salvia ,rozmarinul si usturoiul , in asa fel incat uleiul sa ia un gust potrivit. Se pun deoparte mirodeniile , apoi se gatesc la foc mic fileurile ( In prealabil se pune sare si piper peste fileul de pastrav)
Se taie cartofii in felii , se taie ceapa verde pe lung si oblic si se condimenteaza cartofii cu mirodeniile .Cartofii se trag la tigaie cu ceapa si usturoiul proaspat, cu grija , astfel incat cartofii sa ramana al dente. Cand cartofii sunt aproape gata se adauga spacacul taiat subtire , se mai tine pe foc cateva minute si se serveste alaturi de fileul de pastrav.