Connect with us

Revistateo.ro

Socul - proprietati si beneficii

Naturiste

Socul – proprietati si beneficii

Socul este o planta minunata, una dintre putinele care ne ofera beneficii uimitoare fie ca ii folosim frunzele, scoarta, florile sau radacina. Astfel de plante se gasesc foarte rar si de aceea trebuie pretuite si utilizate la maxim. Exista o intreaga lista de afectiuni care pot fi tratate cu ajutorul socului, iar cine are o tufa in gradina se poate considera un om norocos.

Poate ca cele mai cunsocute sunt florile de soc, din care preparam gustoasa socata in luna mai, insa si radacina. frunzele sau scoarta au anumite proprietati importante si pot fi utilizate in anumite cazuri. Socul are un parfum specific, care pe multi nu ii incanta. El se gaseste la marginea padurilor de deal si campie, pe sol umed, la locuri umbrite. Acest arbust se poate inmulti cu ajutorul semintelor proaspete care se planteaza in pamant toamna, imediat dupa recoltare.

CITESTE SI: CAISELE: BENEFICII PENTRU SANATATE

CITESTE SI: CE SE INTAMPLA IN CORPUL TAU DACA MANACI ACEASTA COMBINATIE DE CONDIMENTE ZILNIC

Socul contine foarte multa vitamina C, dar si complexul de vitamina B, aminoacizi, antocianini, calciu, potasiu si magneziu. Florile de soc au proprietati antiinflamatorii, dezinfectante, laxative si duretice. Favorizeaza transpiratia si de aceea sunt foarte binevenite in curele de slabire. O cura cu ceai de soc te va ajuta sa pierzi in greutate si sa elimini toxinele, in special daca in tot acest timp ai si activitatea fizica. Amesteca ceaiul cu cateva picaturi de lamaie si o lingurita de miere de albine si bea-l pe stomacul gol, in fiecare dimineata. Rezultatele nu vor intarzia sa apara!

Socul este indicat si in tratarea racelilor, a infectiilor si a constipatiei, favorizand eliminarea toxinelor si intarind sistemul imunitar. Este un foarte bun antiseptic si se poate folosi chiar si extern, pentru tratarea arsurilor sau a furunculozelor. Fluidifica foarte bine puroiul, calmeaza durerile, dezinfecteaza si reduce umflaturile si vanataile. Se utilizeaza sub forma unor cataplasme pentru obtinerea unor rezultate optime.

sursa foto: theresagreen.me

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top