Connect with us

Revistateo.ro

florin piersic

Star

Florin Piersic, declaratii emotionante despre familia sa: „Am trait o tragedie”

Florin Piersic, unul dintre cei mai indragiti actori ai teatrului romanesc, a vorbit intr-un interviu acordat recent Andreei Esca despre familia lui. La varsta de 81 de ani, actorul isi aminteste de momentele din copilarie, rememorand una din tragediile prin care familia sa a trecut cand el avea doar 6 ani: pierderea surorii lui, Lucia Piersic, intr-un teribil eveniment din copilarie.

CITESTE AICI: Florin Piersic în lacrimi: ”Eu nu am iubit pe nimeni altcineva în viața mea cum am iubit-o pe ea”

Florin Piersic, despre moartea surorii lui: „A fost gasita dupa 4 zile”

Facand parte dintr-o familie foarte unita, Florin Piersic isi aminteste cu placere de vremurile cand era doar un copil. Un eveniment tragic i-a umbrit, insa, prima parte a vietii: sora lui s-a inecat in Prut la frageda varsta de 14 ani, in incercarea de a-si salva o prietena:

„Am fost foarte legat de parintii mei. Au trait o tragedie, pierderea surorii mele, Lucia Piersic. Tatal meu era medic veterinar la Cernauti. Eu aveam 6 ani. Sora mea a plecat cu colegii ei la cules de plante pe malul Prutului pentru soldatii de pe front. Mama a condus-o si i-a spus sa nu facă baie în Prut. Ajunsi acolo, toti colegii s-au aruncat in Prut.

Colega ei de banca, Doina, a inceput sa tipe, a luat-o un vartej. Atunci sora-mea, care era campioana la inot, avea 14 ani, a sarit dupa ea. Un evreu s-a aruncat dupa ele. A reusit sa o salveze pe Doina, dar pe sora mea nu. Sora mea a fost gasita dupa 4 zile, in Basarabia, la 11 kilometri.”

CITESTE SI: Cum arata celebra Veronica, personajul care i-a bucurat pe romani in perioada comunista

Acest eveniment i-a marcat familia actorului, care marturiseste ca parintii au apelat la metode disperate de a-si alina durerea dupa pierderea suferita:

„Nu exista o durere mai mare. In urma acestei pierderi, parintii mei au incercat sa faca spiritism ca sa vorbeasca cu ea. Parca vad cand au venit, li se scurgea apa pe fata…”

Florin Piersic, despre mama: „Nu am iubit niciodata pe nimeni mai mult”

Despre mama sa, actorul vorbeste cu admiratie nemarginita. Admite ca nu a iubit niciodata pe nimeni mai mult si ca sentimentul a fost reciproc:

„In viata mea, eu nu am iubit pe nimeni niciodată mai mult decat am iubit-o pe mama. Pentru ea, eram ceva de neimaginat. Cand aveam succes, jucam pe scene mari, mama mi-a spus ca nu ii vine sa creada ca eu sunt fiul ei. Mama a mai trait o alta tragedie cand tatal meu a fost arestat. S-a intors de la inchisoare dupa 4 ani. Mama mea a trimis pachete la toate inchisorile din Romania ca nu stia unde era inchis. Noaptea tesea la un razboi mic pentru actori. De acolo isi castiga banii ca sa trimita pachete tatalui meu. Mostenesc de la mama mea felul ei de a se adresa oamenilor, de a vorbi”

CITESTE SI: Teo Trandafir, despre cum se simte la aproape 4 ani de la operatia de micsorare a stomacului | Kate Middleton a facut dezvaluiri despre personalitatea fetitei sale Charlotte

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Star

To Top