Connect with us

Revistateo.ro

Foloseşte acest colorant natural pentru ouăle de Paşti

Stil de viata

Foloseşte acest colorant natural pentru ouăle de Paşti

Foloseşte acest colorant natural pentru ouăle de Paşti. Cu siguranţă ai descoperit pe eticheta vopselei de ouă o serie de ingrediente despre care nu ai auzit sau, mai rău, această listă lipseşte de pe ambalaj, ceea ce te face să nu prea ai încredere în produsele din comerţ. Chiar dacă majoritatea conţine ingrediente inofensive, pe termen lung, coloranţii folosiţi pentru vopsirea casnică pot fi cancerigeni.

CITEŞTE ŞI: SUPERSTIȚII DE PAȘTI: Ce e interzis să faci în Joia și Vinerea Mare

Tocmai din acest motiv ne-am gândit să îţi oferim o alternativă sănătoasă şi să îţi arătăm cum să colorezi ouăle în mod natural, cu sfeclă roşie. Aceasta este folosită până şi de cofetarii care se respectă, ce se feresc de coloranţii alimentari.

Chiar dacă nuanţa nu va fi la fel de intensă precum cea din comerţ, vei putea ciocni liniştit un ou ştiind că acesta nu conţine chimicale introduse chiar de tine.

Pentru a obţine totuşi o culoare intensă, foloseşte o cantitate suficientă de sfeclă roşie, pe care o poţi apoi mânca, iar astfel nu vei irosi nimic din acest aliment.

Foloseşte acest colorant natural pentru ouăle de Paşti. Uite cum trebuie să procedezi: taie sfecla în cubuleţe şi adaug-o într-o oală, peste care vei pune, cu grijă, oăle, spălate înainte cu detergent şi clătite bine. Toarnă suficientă apă cât să acopere ingredientele, apoi toarnă două linguri de oţet în apă pentru a întări culoarea.

Acum, poţi da drumul la foc, iar când apa începe să clocotească, dă flacăra mai mică şi lasă să fiarbă cel puţin 15 minute, în funcţie de nuanţa pe care o vrei. Pentru un roşu mai aprins, poţi lăsa ouăle în zeama în care au fiert, la frigider, până a doua zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top