Connect with us

Revistateo.ro

Formula care iti arata cat de inalt va fi copilul tau

Stil de viata

Formula care iti arata cat de inalt va fi copilul tau

Stiai ca exista o formula care iti arata cat de inalt va fi copilul tau? Aceasta formula utilizata inca din anul 1970 si publicata in New York Times, preconizeaza ca toti copiii vor ajunge la o inaltime care se afla intr-un interval mic ce poate fi estimat combinand inaltimile parintilor.

Cum functioneaza? La baieti se aduna inaltimile ambilor parinti, se adauga 13 centimetri si apoi se imparte toata suma la doi. La fete se aduna inaltimile ambilor parinti, se scad 13 centimetri si apoi se imparte toata suma la doi. In acest mod iti poti face o idee despre cat de inalt va fi copilul tau. Se pare ca aceasta ecuatie matematica functioneaza, insa nu trebuie sa uitam ca inaltimea unei persoane poate fi influentata si de alti factori cum ar fi, spre exemplu, nutritia.

CITESTE SI: CE SPUNE DEGETUL MIC DE LA MANA DESPRE TINE

CITESTE SI: CEL MAI CONTAMINAT FRUCT PE CARE IL CUMPERI

Un studiu efectuat pe 8798 de perechi de gemeni finlandezi in anul 2000 a constatat ca genetica a influentat 78% din inaltimea barbatilor adulti si in jur 75% din inaltimea femeilor. In orice caz, nu toti copiii aceluiasi cuplu vor avea aceeasi inaltime. S-a demonstrat ca inaltimea scade scade treptat la copiii mai mici. O alta metoda populara de a estima cat de inalt va fi copilul tau este sa dublezi inaltimea sa cand are varsta de doi ani.

Tineti cont de faptul ca exista o lunga lista de gene care pot influenta inaltimea unui om, asa ca formula prezentata mai sus este pur si simplu orientativa si nu trebuie sa va bazati pe ea 100%. Chiar si mediul inconjurator are multe de spus in aceasta privinta.

Sursa foto: nbcwashington.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top