Connect with us

Revistateo.ro

A fost descoperit mormântul primului martir al lui Iisus Hristos

Inedit

A fost descoperit mormântul primului martir al lui Iisus Hristos

Descoperire importantă pentru toți creștinii: 7est.ro scrie că a fost descoperit mormântul primului martir al lui Iisus Hristos, arhidiaconul Ștefan. În urma săpăturilor efectuate în satul Tatar, situat la câțiva kilometri de orașul palestinian Ramallah, s-a descoperit un întreg complex bisericesc care include inclusiv o fostă mănăstire bizantină.

Sf. Arhidiacon Ștefan a fost primul martir al lui Iisus Hristos, iar descoperirea aceasta este foarte importantă pentru creștinătate. „În interiorul acestor biserici, am dat peste o inscripţie care indică faptul că biserica descoperită a fost construită în cinstea sfântului şi întâiului mucenic arhidiacon Ştefan, îngropat aici, în anul Domnului 35”, susține Al Hudeliyya, unul dintre arheologii care au participat la săpături.

CITEȘTE ȘI: SFÂNTA ECATERINA, ”MIREASA” LUI HRISTOS DECAPITATĂ DE PĂGÂNI

„Cercetările vor mai dura încă cinci ani, iar apoi biserica va deveni cu siguranţă un loc de pelerinaj pentru credincioşii din întreaga lume. Acest sit este un exemplu viu de continuitate culturală în Orientul Mijlociu. Aici, pe sit, putem vedea moştenirea Evului Mediu, culturile elenistice, bizantine şi islamice’, mai spune Hudeliyya.

Sfântul Arhidiacon Ștefan a fost primul martir al lui Iisus Hristos deoarece a fost ucis cu pietre de judecătorii nedrepți ai timpurilor în care fariseii și saducheii inventau neadevăruri despre adevărații creștini. Fariseii și saducheii au spus că l-au auzit pe Ștefan hulind-ul pe Dumnezeu și pe Moise, iar apoi sfântul arhidiacon s-a prezentat în fața judecătorului care l-a condamnat la moarte prin uciderea cu pietre (lapidare). Îmediat în epoca post-Hristos, blasfemia era pedepsită cu moartea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top