Connect with us

Revistateo.ro

FOTO. Călătorie pe cele mai spectaculoase drumuri din lume

Stiri

FOTO. Călătorie pe cele mai spectaculoase drumuri din lume

Lumea este plină de drumuri, șosele și autostrăzi care sunt mai mult decât o simplă conexiune între două puncte. Să călătorești pe ruta 40 din Argentina sau pe Transfăgărașanul românesc poate fi experiența vieții tale, o experință care te va încărca de energie instantaneu.

Am strâns zece dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume printre care celebra șosea Transfăgărașanul din țara noastră sau Drumul Morții din Bolivia, Șoseaua Atlanticului din Norvegia, Manali a Leh din India sau formidabila Karakorum din Pakistan. Șoselele și drumurile de mai jos fac parte din lista de recomandări a site-ului minube.

CITEȘTE ȘI: CELE MAI SPECTACULOASE PEȘTERI DIN LUME

FOTO. Calatorie pe cele mai spectaculoase drumuri din lume1
Ruta 40, Argentina. Mai mult de 5.000 de kilometri de drum care merge în paralel cu Anzii. Drumul a fost construit în 1935 și este una dintre cele mai lungi șosele din lume. Ca să vă faceți o idee ce lungime are această șosea, închipuiți-vă că distanța de la Madrid la Moscova (părțile extrem ale Europei) este de numai 3.400 de kilometri, asta însemnând că Ruta argentiniană 40 este mai lungă decât această distanță.

FOTO. Calatorie pe cele mai spectaculoase drumuri din lume2
Șoseaua Atlanticului, Norvegia. Face legătura între două insule (Kristiansund și Molde) din Norvegia și are doar opt kilometri. Spectaculozitatea este dată de piesajele pe care numai Norvegia le poate oferi.

FOTO. Calatorie pe cele mai spectaculoase drumuri din lume3
Drumul Manali a Leh, India. Este practicabil doar în sezonul verii și este unul din cele mai periculoase drumuri de pe planetă.

FOTO. Calatorie pe cele mai spectaculoase drumuri din lume4
Highway 93, Canada. Roci glaciare, câmpuri și văi de gheață, aer proaspăt, molizi… O atmosferă de nerefuzat pe tărâmurile splendide ale Canadei.

FOTO. Calatorie pe cele mai spectaculoase drumuri din lume5
Chain of Craters Road, Hawaii. Această șosea se află în Parcul Național al Vulcanilor din Hawaii. Anumite zone ale acestui drum încă sunt acoperite de rămășițe ale erupției vulcanului Kilauea.

FOTO. Calatorie pe cele mai spectaculoase drumuri din lume6
Șoseaua Karakorum, Pakistan. Este cea mai înaltă șosea din lume, iar unii o califică drept a opta minune a lumii.

FOTO. Calatorie pe cele mai spectaculoase drumuri din lume7
Șoseaua costieră Amalfitana, Italia. Unește Sorreton cu Salerno și este amplasată într-una dintre cele mai frumoase locuri ale Italiei. Șoseaua trece prin câteva sate italienești de o frumusețe rară precum Positano sau Ravelo.

FOTO. Calatorie pe cele mai spectaculoase drumuri din lume8
Drumul Morții, Bolivia. În varianta boliviană, El Camino de las Yungas, are 80 de kilometri lungime și este periculos datorită curbelor pe care le puteți vedea și în imagine, la care mai adaugăm faptul că este un drum foarte strâmt.

FOTO. Calatorie pe cele mai spectaculoase drumuri din lume9
Transfăgărășanul, România. O șosea din sudul Carpaților românești care a ajuns în mai multe topuri din lume, fiind declarată cea mai frumoasă șosea din lume de revista TopGear. Pe drum vă puteți întâlni cu un castel ridicat de Dracula (Vlad al III-lea), castelul Poienari.

FOTO. Calatorie pe cele mai spectaculoase drumuri din lume10
Ruta 66, Statele Unite ale Americii. Unește Los Angeles de Chicago și este una din șoselele cele mai folosite în producții cinematografice dar și de către motocicliști. În plus, trece prin câteva orașe faimoase în toată lumea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top