Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

FOTO. Cum vede lumea o persoana cu autism

Persoanele cu probleme de autism vad lumea putin diferit fata de cei care nu au aceasta afectiune. Acest lucru influenteaza foarte mult modul de interactionare cu cei din jur.

Un studiu realizat de Cal Tech si publicat in toamna acestui an explica de ce autistii vad lumea altfel. Creierul unui autist interpreteaza distorsionat atat informatiile pe care le primeste de la oamenii din jur cat si imaginile.

Daca o persoana care nu sufera de autism vede se concentreaza pe alte lucruri intr-un peisaj sau o activitate pe care o urmareste. Acesta vede elementele secundare si nu cele centrale, cele importante pentru majoritatea oamenilor.

„Persoanele cu autism au dificultati in intelegerea dispozitiei celorlalti sau inteleg cu greu gesturile facute pentru socializare. O simpla privire in ochii unui autist iti va spune ca este destul de mirat de tot ce vede, nestiind cum sa reactioneze”, sustine Ralph Adolphs, autorul principal al studiului pentru varianta americana a site-ului Huffington Post.

Motivul pentru care oamenii cu autism au probleme de relationare cu alte persoane este felul in care creierul focuseaza anumite imagini. Concentrarea lor nu cade pe elementul esential, ci pe altele care ii surprind.

CITESTE SI: Cauzeaza vaccinul autism? Afla adevarul!

CITESTE SI: Fierul consumat in timpul sarcinii poate scadea riscul de AUTISM

Cei care sustin ca autistii au o privire ciudata trebuie sa stie ca acestia vad lumea altfel, la propriu, iar dovada stau fotografiile de mai jos publicate de Huffington Post.

FOTO. Cum vede lumea o persoana cu autism-1

FOTO. Cum vede lumea o persoana cu autism-3

In imaginile de mai sus, asa cum se poate observa, o persoana autista este concentrata mai degraba pe capul arbitrului decat pe fata jucatorului, care atrage atentia tuturor prin reactia sa.

FOTO. Cum vede lumea o persoana cu autism-4

FOTO. Cum vede lumea o persoana cu autism-5
O persoana normala vede inainte elefantii si abia apoi se concentreaza spre celelalte elemente ale peisajului. Un autist va observa arborele si lumina puternica a soarelui, elemente spre care isi va concentra toata atentia.

Cum se poate vedea in cele doua exemple prezentate mai sus, un om care sufera de autism nu considera relevante fetele oamenilor si alte detalii relevante si tocmai de asta au o dificultate in a relationa cu cei din jur.

Sursa foto: Huffington Post

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top