Connect with us

Revistateo.ro

FOTO. Moda anilor 70 e din nou aici!

Stiri

FOTO. Moda anilor 70 e din nou aici!

Anii 70 au fost marcați de o serie de evenimente care merită menționate pentru a înțelege moda acelor timpuri: emanciparea femeii atinge cotele necesare pentru eliberare (era feminismului), războaie terminate cu perioade pacifiste și multă muzică rock, balade care își fac și astăzi loc în playlisturile de la radio.

PACE ȘI IUBIRE
Mișcarea hippie s-a opus în anii 70 războiului dus de americani în Vietnam. Moda acelor ani a fost marcată de elementele florale, un hippie putând fi recunoscut după plete și forile pe care le purta pe cămăși sau pantaloni. Topshop readuce moda anilor 70 cu o reprezentantă celebră: Cara Delevingne poartă motivele florale în noua colecție a firmei.
Moda anilor 70 e din nou aici1

CITEȘTE ȘI: MODA HIPSTER SE POARTĂ ȘI LA HOLLYWOOD

ROCK AND ROLL ȘI ATITUDINE
Moda anilor 70 e din nou aici2
Dacă sunteți rockerițe, bine ați venit în anii 70! Leggings, piele, franjuri din piele și jachete cu ținte – toate aceste elemente creează tabloul modei anilor 70. Un tablou care face furori și astăzi printre fashioniști.

PANTALONII-PÂLNIE
Moda anilor 70 e din nou aici3
Modelul pantalonilor din imaginea alăturată au făcut ravagii în epoca hippie. Topshop și ASOS îi scoate de la naftalină pentru prețuri rezonabile, până în 55 de euro bucata.

LOOKUL ANDROGIN
Moda anilor 70 e din nou aici4
Femeie sau bărbat? Poate ambele! Pentru că fiecare om are atât o latură masculină cât și una feminină, iar acest lucru se poate reflecta și în hainele pe care le purtăm. Femeile-zbir, ușor masculine, au fost la mare modă în anii 70, odată cu perioada feminismului și câștigarea unor drepturi care astăzi avem impresia că femeile le-au avut dintotdeauna.

Sursa fotografiilor: nosotras.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top