Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

FOTO: Top 4 plante pe care trebuie să le ai în casă! Uite ce efecte au asupra mediului în care trăiești!

Să respiri aer proaspăt în propria ta casă este esențial, iar oxigenul îl poate asigura doar plantele. Anumite plante însă nu doar că vor aduce un plus de respiro între cei patru pereți ci au și proprietatea de a purifica aerul de fum, mirosuri neplăcute ori alte elemente nevăzute.

VEZI MAI JOS FOTOGRAFII CU CELE 4 PLANTE CARE PURIFICĂ AERUL DIN CASĂ

LOCUL 4: LIMBA VACII
Sansevieria trifasciata, pe numele ei, este perfectă de pus în orice colț al casei tale și nu cere prea multă apă sau lumină. Denumită și limba tigrului, este foarte eficientă în absorbția dioxidului de carbon și oxigenează casa chiar și în timpul nopții, în timp ce alte plante o fac doar ziua.

CITEȘTE ȘI: 5 PLANTE DE CAMERĂ CARE TE AJUTĂ SĂ DORMI MAI BINE
LOCUL 3: PHILODENDRONUL
Această plantă are frunzele în formă de inimă și reprezintă o opțiune destul de populară pentru spațiile interioare, mai ales că sunt ușor de întreținut. Este eficientă în absorbirea formaldelhidei (gaz incolor cu miros înțepător). Dacă aveți grijă de ea, planta poate rezista în timp chiar și ani de zile.

LOCUL 2: DRACAENA MARGINATA
Această minunată plantă cu frunzele lungi de un verde închis, liniștitor, poate crește până la 4,5 metri înălțime. Înlătură toxinele din casa ta (cele pe care nu le vezi cu ochiul liber) precum formaldelhida, xilenul (lichid incolor inflamabil) și tricloroetilenul (unul din cei mai răspândiți poluatori ai apei potabile).

LOCUL 1: IEDERA
Iedera are o capacitate de a filtra aerul din casă recunoscută chiar de oamenii de știință de la NASA. Este cea mai efciientă plantă în anihilarea formaldelhidei și a absoarbe dioxidul de carbon mai repede decât ori care altă plantă de interior. Temperaturile ideale pentru această plantă trebuie să fie cât mai moderate.

Locul 4: Limba vacii

Locul 4: Limba vacii

Locul 3: Philodendronul

Locul 3: Philodendronul

Locul 2: Dracaena marginata

Locul 2: Dracaena marginata

PLANTE 3

Surse foto: upsocl.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top