Connect with us

Revistateo.ro

Fred DeLuca

Stiri

Fred DeLuca, fondatorul celui mai mare lant de fast-food-uri a MURIT!

Fred DeLuca, fondatorul Subway, cel mai mare lant de restaurant fast-food, a murit la varsta de 67 de ani.

Conform New York Times, compania Subway a confirmat moartea patronului printr-o declaratie de presa, insa nu a specificat motivul sau locul.

Fred DeLuca, fondatorul unui mare lant de restaurante tip fast-food, a fost diagnosticat cu leucemie in 2013. A renuntat atunci la calatoriile frecvente pe care le facea pentru a supraveghea afacerile lantului, insa s-a retras din treburile administrative si a numit-o pe sora sa presedinte Subway.

Fred DeLuca a pornit afacerea Subway cand avea 17 ani, deschizand primul restaurant pentru a-si plati taxele de facultate. S-a imprumutat cu 1.000 de dolari si a deschis ceea ce era mai mult „un magazin de sandwich-uri” in Bridgeport, America.

Din pacate insa, aceasta tentativa a esuat. Fred DeLuca nu s-a lasat si a mai deschis un restaurant care, de asemenea, nu a avut succes.

Totusi, el a gasit cheia succesului, caci dupa ce a deschis Subway, lantul de fast-food-uri a crescut atat de mult, incat acum numara peste 44.200 de magazine proprii si francize in 110. A intrecut KFC si McDonald’s. Restaurantul este prezent si in Romania, din 2012.

Sursa foto: forbes.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top