Connect with us

Revistateo.ro

Galuste cu prune

Deserturi

Galuste cu prune

Galuste cu prune – O reteta delicioasa pentru cei dragi

INGREDIENTE:

● 2 linguri de ulei,

● un praf de sare,

● 2 căni de apă,

● 2 căni de făină,

● 2 ouă,

● 15 prune,

● 7 linguri pesmet,

● 100 grame de unt,

● 200 grame de zahăr,

● 2 linguriţe de scorţişoară.

MOD DE PREPARARE:

Se spală prunele, se desfac uşor, doar pe o parte, şi se scoate sâmburele, cu grijă, pentru a nu rupe fructul în două. Apoi, prunele se pun într-un castron şi se presară peste ele zarăr şi scorţişoară.

Într-o oală, se fierbe apa cu uleiul şi cu un praf de sare. Când începe să clocotească, se adaugă făina şi se amestecă continuu, pentru a evita prinderea făinii de fundul oalei. După ce s-a obţinut o pastă omogenă, se lasă să se răcească un pic, după care se adăugă cele 2 ouă, amestecând bine după fiecare.

Aluatul obţinut se împarte în trei. Fiecare bucată se rulează şi se taie în cinci. Cu mâna uşor udă se formează găluştele în care se pune câte o prună.

După aceea, se pune apă pe foc şi se fierb, la foc potrivit, găluştele pe rând, preţ de 10 minute fiecare.

Într-o tigaie rumenim pesmetul după care se amestecă cu restul de zahăr aromatizat cu scorţişoară, care ne-a rămas de la umplerea prunelor. Găluştele cu prune se trec prin unt topit şi apoi în pesmet.

Sursă: Petit Chef

6 Comments

6 Comments

  1. Anca

    2014-08-18T18:26:15+03:00 at 2014-08-18T18:26:15+03:00

    Ei bine, noi ne oprim din mâncat abia după 10 găluște, chiar 15!
    Și asta din cauză că eu folosesc (cele mai mici) prune, scot sâmburii și în locul lor umplu cu zahăr amestecat cu scorțișoara! Nebunie curată!!!
    Ne aruncăm pe gât gălușca întreagă, inundând cerul gurii cu siropul din prune! Nu ne săturăm de ele!

  2. Ana

    2014-08-18T18:49:39+03:00 at 2014-08-18T18:49:39+03:00

    ce faaain, maine voi face galuste cu prune. ms mult teo .te pup papapa

  3. Gina

    2014-08-19T23:05:57+03:00 at 2014-08-19T23:05:57+03:00

    Eu le fac din cartofi fierti +1ou+vanilie +putina sare si faina .Pesmetul il amestec cu zaharul si il pun in putin ulei incins,amestec usor pana se caramelizeaza putin zaharul(la foc f mic)cand se raceste +vanilie.In pruna pun si un miez de nuca
    4-5 cartofi fierti dati pe razatoare sau prin masina de tocat carne
    1ou (doar un ou altfel galustile ies tari)

  4. lili

    2014-08-25T16:41:09+03:00 at 2014-08-25T16:41:09+03:00

    Azi am facut si eu, nu ma dat pe spate . Mi a placut aluatul cu acel „toping „de unt zahar, pesmet, scortisoara.

  5. Romina-Mariana

    2014-10-04T15:46:57+03:00 at 2014-10-04T15:46:57+03:00

    Sunt din Bucovina iar în această zonă reteta se numește „Cledine”… și îi dau dreptate Ginei (e mai simplu și mai rapid). .. 😀 oricum e o rețetă super!

  6. Silvia Ionescu

    2015-01-11T11:56:48+02:00 at 2015-01-11T11:56:48+02:00

    Eo reteta super,am sa o incerc si eu…!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top