Deserturi
Galuste umplute, fara sa aprinzi ARAGAZUL! CEA MAI SIMPLA reteta!
Iata o alternativa delicioasa la clasicele galuste cu prune. Sunt foarte sanatoase si le faci imediat, pentru ca nu folosesti aragazul sau cuptorul!
Daca esti innebunit dupa galustele cu prune, aceasta reteta te va da pe spate. Daca, dimpotriva, nu iti plac galustele clasice, o sa te incante aceasta varianta, plina de vitamine. Cu alte cuvinte, nu ai nicio scuza sa nu incerci cea mai simpla reteta de galuste umplute. Iata cum o prepari:
INGREDIENTE
1 cana de ovaz macinat
1 cana de unt de arahide
jumatate de cana seminte de in
sucul de la o jumatate de lamaie
CITESTE SI: Desertul copilăriei: Lapte de pasăre
CITESTE SI: 3 motive ca sa consumi CEREALE la micul dejun
sucul de la o portocala
jumatate de cana de stafide
un sfert de cana de curmale
jumatate de lingurita de scortisoara
miez de nuca sau alune, pentru a umple galustile
PREPARARE
Inmoaie ovazul in apa, timp de o ora. Scurge toata apa si amesteca ingredientele intr-un blender. Trebuie sa obtii consistenta unui aluat usor lipicios. Daca este prea lichid, mai adauga putin ovaz sau curmale, iar daca e prea tare, pune putin suc de portocale.
Ruleaza aluatul in bilute mici, in care vei pune cate un miez de nuca sau o aluna. Pune-le la frigider, unde vor sta cel putin o ora pentru a se intari. Se servesc reci, pudrate cu putina scortisoara.
Pofta buna!
CITESTE SI: Iata cum poti face propriul unt de arahide si de migdale, la tine acasa
CITESTE SI: Churros cu scorţişoară – Reţetă de POST
Sursa foto: mylifeinapyramid.files.wordpress.com