Connect with us

Revistateo.ro

Gel de duș homemade - rețete extrem de ușoare și eficiente!

Stiri

Gel de duș homemade – rețete extrem de ușoare și eficiente!

Te-ai săturat să folosești produsele din magazin? Simți că acestea îți dăunează și sunt prea agresive cu pielea ta? Ingredientele chimice din compoenența lor te pot afecta mai mult decât crezi pe termen lung. Parabenii,a lcoolul, parfumul și toți ceilalți conservanți conduc la iritații, eczeme și hipersensibilitate a pielii. De aceea este recomandat, ca măcar din când în când, să apelezi și la produse naturale, homemade, care nu conțin astfel de substanțe artificiale. Tocmai din acest motiv îți punem la dispoziție două rețete simple, eficiente și ușor de preparat, care vor fi un deliciu pentru fiecare baie.

CITEȘTE ȘI: 5 PRODUSE COSMETICE CARE EXPIRĂ MAI REPEDE DECÂT CREZI

1. Gel de duș cu miere de albine pentru pielea uscată. Mierea se numără printre ingredientele cele mai hidratante, având proprietăți vindecătoare și fiind extrem de benefică pentru orice tip de piele. Pentru a prepara acest gel de duș ai nevoie de următoarele ingrediente:

– o jumătate de cană de săpun lichid organic fără miros și culoare

– un sfert de cană de miere de albine organică

– 3 linguri de ulei de cocos topit

– 10 picături de ulei esențial de portocale.

Amestecă toate ingredientele și vei obține un gel de duș minunat, special pentru pielea uscată și deshidratată. Dacă vrei o eficiență și mai mare, poți adăuga câteva picături de vitamina E.

2. Gel de duș cu ulei de cocos pentru piele sensibilă. Pielea sensibilă are nevoie de îngrijire specială, iar uleiul de cocos este varianta ideală. Iată care sunt ingredientele pe care trebuie să le ai la dispoziție:

– o jumătate de cană de săpun lichid organic, fără parfum și culoare

– 5 linguri de ulei de cocos topit

– 100 ml de apă de trandafiri

– 15 picături de ulei esențial de levănțică

Se amestecă toate ingredientele cu o lingură de lemn și se varsă într-un recipient curat și dezinfectat. Nu uitaț că toate ingredientele trebuie să fie organice, pentru ca gelul de duș să aibă eficiența promisă.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top