Connect with us

Revistateo.ro

gem de dovleac

Stiri

Gem de dovleac aromat. Reteta simpla!

Ai cam umplut camara de compoturi si dulceturi. Sper ca ti-a ramas putin loc pentru cateva borcane cu gem de dovleac, caci nu vei rezista sa il faci dupa ce vezi aceasta minunata reteta.

Dovleacul este plin de beneficii pentru sanatate, de aceea este bine sa il mananci cat de des poti. Vezi aici de ce este bine sa mananci dovleac toamna. Si ca sa te bucuri de aroma lui delicioasa si la iarna, transforma-l in cel mai aromat gem de dovleac. Simplu si rapid!

CITESTE SI: Frumusete cu dovleac! 3 masti pentru tot corpul!

Vezi si cum se face o supa de dovleac!

INGREDIENTE

500 grame de dovleac pentru placinta
sucul de la jumatate de lamaie
500 grame de zahar
1 baton de scortisoara
1 bucata de anason stelat
1 lingurita de ghimbir ras
150 ml de apa

PREPARARE

Curata dovleacul si da-l pe razatoare. Pune ingredientele intr-o oala si fierbe-l pana cand se ingroasa. Ar trebui sa dureze intre 40 si 50 de minute.

Dupa ce ai obtinut o textura ca o dulceata mai legata, scoate din vas batonul de scortisoara si anasonul stelat. Paseaza cu blenderul sau cu mixerul pentru a obtine gem. Te va ajuta faptul ca ai dat dovleacul pe razatoare si vei reusi imediat sa il transformi in pasta. Poti sa pasteurizezi borcanele sau sa tii gemul in frigider.

Beneficiile consumului de dovleac se datoreaza faptului ca aceasta este bogat in magneziu, fier, potasiu, calciu, fosfor, vitamine. Asa ca bucura-te de aceasta delicioasa legume de toamna!

SURSA FOTO: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top