Connect with us

Revistateo.ro

Gest neașteptat făcut de un polițist în ziua înmormântării Regelui Mihai

Net

Gest neașteptat făcut de un polițist în ziua înmormântării Regelui Mihai

Regele Mihai a fost condus, sâmbătă, 16 decembrie, pe ultimul drum. De departe unul dintre cele mai puternice și emoționante momente ale funeraliilor Regelui Mihai I l-a reprezentat procesiunea de la Palatul Regal până la Mitropolie. Sute de mii de români au fost în stradă pentru un ultim omagiu.

Sicriul așezat pe un afet de tun, steagul, coroana, familia, sute de mii de români, milioane de flori, aplauze scandări și lacrimi.

Așa a arătat procesiunea impresionantă, istorică, pentru cel care a fost Regele românilor, Mihai I. Pornind de la Palatul Regal, cortegiul a mers la pas pe Calea Victoriei, iar oamenii, așezați de-o parte și de alta a drumului au aruncat cu flori, au aplaudat și au filmat. Mulți au plâns.

În urma sicriului, cernită și îndurerată, familia regală a primit cu zâmbete triste omagiile.

Oameni de toate vârstele, părinți cu copiii pe umeri sau în brațe, cu steaguri și flori în mâini, toti s-au alăturat cu lacrimi în ochi cortegiului funerar, astfel încât Calea Victoriei a devenit, brusc, neîncăpătoare. O altă mare de oameni a întâmpinat cortegiul în Piața Unirii, cu aplauze și scandări.

Gest neașteptat făcut de un polițist în ziua înmormântării Regelui Mihai

Printre toți acești oameni s-a aflat și un polițist, care a făcut un gest neașteptat. Acesta a dunat trandafirii albi aruncați de oameni în urma coregiului funerar. Cu buchetul de flori, el s-a îndreptat către o tânără, i-a înmânat florile și a rugat-o să le așeze crucile Eroilor Revoluției din 1989.

La ora 12,30 a început slujba de înmormântare pentru Regele Mihai I al României.

Cortegiul funerar a plecat la ora 14:00 spre Gara Regală Băneasa, de unde sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost transportat, cu Trenul Regal, la Curtea de Argeș. Trenul Regal a sosit la Curtea de Argeş la ora 17:30. Regele Mihai a fost înmormântat în Catedrala Nouă din Curtea de Argeş la ora 18:40. În acel moment, au fost trase 21 de salve de tun de către Brigada 30 Gardă.

Articol pe aceeași temă: Mărturia unei călugărițe din cele care l-au îngrijit pe Regele Mihai în ultimele clipe de viață

Puțină lume știe că Regele Mihai I al României a fost îngrijit în ultimele zile din viață de mai multe călugărițe.

„Ultimele patru luni din viața Regelui Mihai au fost foarte grele. Stătea doar în pat în ultimele patru luni. Vorbea cuvinte neînțelese. Existau nopți când nu dormea și atunci îi citeam rugăciuni, iar el asculta.

Alteori, ar fi pornit la plimbare și de aceea trebuia să fim acolo cu el, să avem grijă să nu cadă și să se lovească.

Când încă mai putea să umble, se folosea de un cadru metalic, dar trebuia să fim lângă el. Alteori, Regele vorbea în franceză cuvinte doar de el știute”, a declarat una din călugărițe, scrie Evenimentul Zilei.

Măicuțe de la Mănăstirea de la Tăuți din comuna Florești, județul Cluj, l-au îngrijit pe Regele Mihai I al României până în ultima clipă a vieții sale.

CITEȘTE ȘI: De ce va fi îngropat Regele Mihai pe întuneric

Măicuțele erau trimise în Elveția pentru a asigura serviciul religios.

„În ultima seară de viață s-a simțit mai bine. Spre dimineață, a început să se simtă foarte rău și au fost chemați medicii, care au instalat un aparat cu care a fost ajutat să respire. Nu a mai durat mult și, în jurul orei 13, a decedat”, a mai spus măicuța.

„A fost dorința Regelui să fie îngrijit de călugărițe. Noi am ajuns acolo, fiind rugate să mergem de IPS Andrei, mitropolitul Clujului, Sălajului și Maramureșului. Am dat ascultare.

Stăteam lângă Majestatea Sa, zi și noapte. Una, ziua și alta, noaptea. Nu îl lăsam singur nicio secundă. În prima parte, Regele a umblat ajutat de un cadru, apoi s-a deplasat tot mai greu, iar la final a fost imobilizat la pat”, a mai spus una dintre maici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Net

To Top