Connect with us

Revistateo.ro

GINECOLOGUL NU îți va spune asta. Fă acest lucru zilnic și nu vei mai avea PROBLEME vaginale niciodată

Sanatate

GINECOLOGUL NU îți va spune asta. Fă acest lucru zilnic și nu vei mai avea PROBLEME vaginale niciodată

Sigur știi și tu cât de importantă e igiena intimă. Ei bine, acestea sunt câteva detalii de care e bine să ții cont dacă vrei să nu ajungi la ginecolog cu diverse probleme intime.

Dacă menții zona genitală curată, te protejezi de diverse infecții și bacterii ce pot produce probleme serioase, precum cancer, sterilitate sau chiar și moartea…

Dar există o cale simplă prin care poți să menții vaginul curat și sănătos, respectând câteva detalii simple.

1. Spală-ți mânile înainte de a le apropia de zona intimă

De obicei te speli pe mâini după ce mergi la toaletă, nu? Așa face toată lumea, dar nu e chiar bine.

Dacă te ștergi în zona intimă și tu ai mâinile pline de bacterii, le vei trimite pe acestea direct în zona vaginului și vei ajuta formarea infecțiilor. Folosește un săpun special atunci când te speli în zona genitală.

2. Duș în fiecare zi

Trebuie să te speli în fiecare zi, obligatoriu și să schimbi prosopul foarte des.

3. Dușul vaginal nu se face des

Dușul vaginal e recomandat de ginecolog atunci când ai o infecție sau o problemă de sănătate. Dar dacă tu alegi să îl faci săptămânal sau mai des, încetează! Acest lucru va afecta flora vaginală, fapt ce va duce la apariția infecțiilor.

4. Sexul în timpul menstruației ar trebui să fie interzis

Dacă faci acest lucru, trebuie să ții cont de faptul că favorizezi apariția și înmulțirea bacteriilor. Dacă totuși faci asta, ai grijă să te speli imediat acolo jos. De asemenea, după fiecare partidă de sex trebuie să mergi la toaletă.

CITESTE SI: Ce boli ascund mancarimile vaginale

Mancarimile vaginale pot indica prezenta unor boli ale aparatului reproducator feminin, asa ca ia o foaie si noteaza ce pot spune aceste simptome despre starea ta de sanatate.

Femeile nu isi plang durerile la fel ca barbatii. Multe dintre ele sufera in tacere. Cand vine vorba de probleme de sanatate, mai ales daca acestea vizeaza zona intima, femeile prefera sa nu vorbeasca despre ele. Se trezesc tarziu ca trebuie sa viziteze medicul, iar in multe cazuri boala se afla deja intr-un stadiu avansat.

Ce boli pot anunta mancarimile vaginale
1. VAGINITA BACTERIANA

Vaginita bacteriana se manifesta in primul rand prin mancarimi in zona intima. Afectiunea se produce in momentul in care exista un dezechilibru al bacteriilor de la nivelul vaginului si se modifica PH-ul pielii. Scurgerile vaginale isi schimba mirosul si devin mai apoase decat in mod normal.

2. DERMATITA DE CONTACT

Parfumurile ori produsele de ingrijire corporala aplicate in zona pubiana pot expune vaginul la infectii severe. De asemenea, si anumiti aditivi prezenti in lubrifianti si prezervative pot cauza usturimi in zona intima.

3. BOLI CU TRANSMITERE SEXUALA

De la chlamydia pana la herpesul vaginal sau gonoree, lista bolilor cu transmitere sexuala a caror simptome sunt si mancarimile si usturimile vaginale este deschisa pana la afectiuni precum SIDA.

4. PROBLEME HORMONALE

Schimbarile hormonale pot fi responsabile si ele de mancarimile din zona organului reproducator feminin. Acestea pot aparea in timpul menstruatiei, dar si in perioada sarcinii ori la menopauza. Si anticonceptionalele pot fi raspunzatoare de mancarimile vaginale.

Dupa cum poti observa, simpla piscatura pe care o simti in zona intima poate ascunde o serie de boli, unele mai grave, altele mai putin grave. Nedepistate si netratate la timp, ele iti pun in pericol sanatatea.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top