Stiri
GOGOSARII: beneficii de care SIGUR nu stiai!
Ii folosesti pentru conservele de iarna, dar nu ai idee cat sunt de sanatosi! Vezi ce beneficii uimitoare au gogosarii!
Gogosarul face parte din familia ardeilor grasi si este una dintre VEDETELE toamnei – un ingredient bun in zacusca sau in otet, conservele preferate toamna. Chiar si atunci cand este copt sau pus la murat, gogosarul isi patreaza multe dintre beneficiile pe care le are pentru sanatate!
VEZI AICI CUM SE FACE CEA MAI BUNA ZACUSCA
RETETA SIMPLA DE GOGOSARI IN OTET
Gogosarul are o multime de antioxidanti si flavoide, care il fac o arma imbatabila in lupta cu boli precum cancerul. De asemenea, este o sursa de vitamina C, care protejeaza sistemul osos si intareste sistemul imunitar.
Gogosarul continte si vitamina A, care intareste intregul organism. Favorizeaza cresterea oaselor si mentine sanatatea si vitalitatea pielii. De asemenea, consumul regulat de gogosari te ajuta sa iti pastrezi tineretea, caci regenereaza celulele!
Contine vitaminele B6, B2 si B3, care ajuta la metabolizarea alimentelor si transformarea lor in nutrienti, la producerea de celule rosii si a hormonilor. Practic, sustin buna functionare a intregului corp.
Gogogsarul contine si mangan, magneziu si acid folic. In plus, te ajuta sa combati lipsa de calciu!
Sunt studii care demonstreaza ca gogosarul te ajuta sa slabesti: activeaza procesul de incalzire in corp, lucru care te ajuta sa arzi mai multe calorii – deci pierzi din kilogramele in plus.
Gogosarii, la fel ca multe legume si fructe de culoare rosie, contin licopen, care ajuta la prevenirea cancerului, in special de prostata si pulmonar.
Stiai ca gogosarul are atat de multe beneficii?
Suesa foto: Shutterstock