Connect with us

Revistateo.ro

GRÂUL, minunea naturii care RENAȘTE ORGANISMUL

Naturiste

GRÂUL, minunea naturii care RENAȘTE ORGANISMUL

Vă întrebați de ce majoritatea nutriționiștilor recomandă consumul de grâu pentru un corp sănătos? De ce grâul este cea mai cultivată plantă din lume și a doua cultură mondială ca producție după porumb? Pentru că este o plantă cu adevărat miraculoasă! Specialiștii în nutriție și medicii susțin că un bob de grâu poate fi considerat un adevărat ou vegetal, folosit pentru numeroase afecțiuni.

Pentru a cunoaște mai bine despre ce plantă discutăm, spunem așa: grâul conține fosfor, magneziu, fier, zinc, vitamina B (B1, B2, B3, B5, B6), vitaminele E, K, potasiu și seleniu. Toate aceste vitamine, minerale și alte elemente importante pentru organism, apără corpul nostru de infecții deoarece grâul este un puternic antioxidant. Prin consumul de grâu, celulele noastre renasc, renăscând astfel întreg organismul, deoarece sunt apărate în fața radicalilor liberi.

CITEȘTE ȘI: BENEFICIILE UIMITOARE ALE SEMINȚELOR DE IN

O dietă bogată în fibre este recunoscută pentru combaterea bolilor cardiovasculare, și nu numai. Grâul combate și diabetul, nevrozele, asteniile, anumite cazuri de cancer, nevritele etc. O dietă bogată cu conținut din cereale de grâu controlează diabetul de tip 2. Alte calități recunoscute ale acestei plante, considerată de oamenii din Antichitate și Evul Mediu drept planta lui Dumnezeu, sunt cele diuretice, tonice, mineralizante și anti-inflamatorii.

Revitalizarea organismului se poate face mai ales ținând o cură de grâu germinat, întrucât mineralele din grâu dezvoltă celulele într-un mod rapid și sănătos. Proteinele sunt transformate în amino-acizi, iar aminoacizii iar grăsimile devin aminoacizi esențiali.

Boabele germinate de grâu pot fi adăugate în salatele pe care le consumi de obicei, nefiind nevoie de o rețetă specială pentru a fi mâncate. După doar două săptămâni în care se consumă grâu germinat periodic, multe dintre boli prezintă ameliorări importante de luat în seamă.

Atenție! Cura cu grâu germinat nu este recomandată persoanelor care se confruntă cu un exces de producție a hormonilor estrogeni. Bărbații cu tendințe de îngrășare și/sau efeminare ar trebui să nu consume produse din grâu.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top