Connect with us

Revistateo.ro

Ouăle sunt cele mai bune atunci când sunt depozitate la o temperatură constantă, așa că vă recomandăm să le păstrați în frigider pe raftul din mijloc

Sanatate

Greșeala pe care o faci când depozitezi ouăle în frigider

Poate o „bâlbă” în design, sau pur și simplu nu a fost studiat fenomenul îndeajuns până acum. Suportul de pe ușa frigiderului nu este cel mai potrivit loc unde sa depozităm ouăle. Multe modele de frigider au acest compartiment special pe ușă, dar iată de ce ar trebui să reconsideram poziționarea alimentelor.

Studiat de gospodine

Sara Benwell de la revista adevăratelor femei de casa „Good Housekeeping” argumentează:

„Nu numai că uşa este cea mai caldă parte a frigiderului, ci și cea mai sensibilă la fluctuațiile de temperatură. Ouăle sunt cele mai bune atunci când sunt depozitate la o temperatură constantă, așa că vă recomandăm să le păstrați în frigider pe raftul din mijloc”

Citește și: ATENTIE! Uite cum iti dai seama ca ouale provin de la o GAINA BOLNAVA!

Ce ouă păstrăm ?

Dacă nu știți cât de proaspete sunt ouăle din frigider, avem o veste bună! Se poate afla făcând testul de plutire.

Testul de flotabilitate

Testul de flotabilitate

Într-un recipient cu apă, plasați ușor oul. Dacă acesta rămâne pe fundul apei, înseamnă ca este proaspăt (cazul din dreapta din imagine). Dacă oul rămâne în suspensie sau tot pe fundul apei dar în poziție verticală, atunci oul nu este tocmai proaspăt dar este numai bun de fiert (mijloc). În cazul din stânga observăm un ou ce nu mai poate fi consumat.

Citește și: OOPS! Zece alimente care nu au ce cauta NICIODATA in frigider!

De ce atâta atenție la ouă?

Simplu, este un aliment foarte consumat la nivel mondial și ca orice produs organic se degradează. Degradarea este un proces natural care implică deteriorarea strucurilor celulare și moleculare. Acest proces este determinat sau însoțit de bacterii, fungi și alte microorganisme, care de cele mai multe ori ne afectează sănătatea. Alt motiv pentru care este impetuos necesar sa renunțați la ouăle vechi este faptul ca bacteria Salmonella se dezvoltă în timp, iar oul contaminat nu prezintă „simptome” .

Alte subiecte pe aceeasi tema: Tu știi ce mănânci? Care e diferența dintre ouăle albe și cele maronii. N-ai fi bănuit asta

Te-ai întrebat vreodată care e diferența dintre ouăle albe și cele maronii? Culoarea cojii oului dezvăluie ce conține acesta, susțin specialiștii.

Un cercetător de la Universitatea Cornell a analizat ani la rând acest lucru și a descoperit că unele ouă nu sunt întâmplător albe, iar altele mai închise ca nuanță. Vorbim, evident, de aspectul cojii.

Tro Bui, omul de știință care a făcut cercetarea împreună cu echipa sa de la Cornell University susține că ouăle maronii sunt mai sănătoase. Acestea, se pare, sunt mai bogate în acizi grași Omega-3.

Doctorul Tro Bui spune că ouăle albe sunt produse de găini albe, în timp ce cele maronii sunt făcute de găini brune sau roșcate. Tro spune că ouăle au această culoare identică cu zona din spatele urechii.

Continuând cercetarea, Tro Bui a observat că găinile mai tinere fac de regulă ouă cu coaja mai groasă, spre deosebire de cele mai bătrâne.

Găinile care depun ouă maronii sunt de obicei mai mari și ajung să cântărească foarte mult. Acestea costă și mai mult pe piață, tocmai datorită proteinelor și acizilor grași care există în compoziția albușului și gălbenușului.

Ca fapt divers, există și ouă albăstrui, însă această culoare nu este explicată deocamdată de nicio teorie științifică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top