Connect with us

Revistateo.ro

Greseli de nutritie. Ce nu fac bine persoanele care mananca seara

Dieta si Sport

Greseli de nutritie. Ce nu fac bine persoanele care mananca seara

Din cauza unor greseli de nutritie facute mai ales seara, multe persoane nu reusesc sa dea jos kilogramele deranjante.

Pentru multi masa de seara este un adevarat festin, iar acest obicei este daunator pentru organism. Cel putin asta sustine antrenorul de fitness Florin Neby.

„Este periculos pentru organism sa mancam mult la o masa, mai ales seara, cand functiile sunt mult mai lente decat in restul zilei”, a declarat antrenorul pentru ziarul Gandul. Masa de seara este extrem de importanta, insa nu trebuie sa fie mai bogata decat pranzul sau micul dejun, spun si expertii spanioli pentru site-ul vix.com.

„E important ca la masa de seara sa mancam echilibrat, mai ales daca dorim sa evitam ingrasarea. Corpul functioneaza mai lent, fapt pentru care trebuie sa evitam un consum ridicat de calorii. Seara trebuie sa evitam grasimile, dar si alimentele bogate in carbohidrati”, sustin nutritionistii spanioli, conform vix.com.

Si, totusi, ce alimente sunt permise seara?

Nutritionistii sustin ca fructele de mare, supa, salata si lactatele sunt variantele ideale pentru masa de seara. Aceste alimente nu ingrasa si sunt benefice pentru digestie.

Mai mult, specialistii in nutritie sustin ca pentru a evita starea de balonare trebuie evitate anumite combinatii alimentare. Fructele combinate cu lactate si carnea consumata cu paine duc de cele mai multe ori la indigestie. Trebuie evitat si consumul de produse care contin gluten cu cele bogate in lactoza. Acestea cresc senzatia de balonare, mai scrie site-ul vix.com.

CITESTE SI: Greseala pe care o faci cand tii dieta nu tine de alimentatie. De unde porneste, de fapt, totul

Asadar, atat expertii romani cat si cei straini spun ca este in regula sa mancam seara, insa trebuie sa fim atenti la produsele bogate in zahar si grasimi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top