Connect with us

Revistateo.ro

Când mergi la toaletele publice, este indicat să respecți câteva reguli. Asta deoarece există riscul să te îmbolnăvești din cauza microbilor de acolo.

Sanatate

Greșeli pe care le faci când folosești toaletele publice. Riști să te îmbolnăvești

Știm cu toții că toaletele publice nu sunt locuri curate. Însă, sunt situații în care nu ai de ales și mergi într-un astfel de loc. Ai grijă, însă! Sunt câteva lucruri pe care nu trebuie să le faci. Este vorba despre anumite greșeli din cauza cărora te poți îmbolnăvi. Iată ce să nu faci și ce reguli este indicat să respecți.

Greșeli pe care le faci când folosești toaletele publice. Riști să te îmbolnăvești

Când mergi la o toaletă publică, este bine să mergi la compartimentul ce se află cât mai departe de intrare. Acesta poate fi unul mai curat. Asta pentru că multe persoane au tendința de a intra în primele compartimente.

O alta regulă importantă, dar pe care nu multe persoane o respectă, este aceea că nu trebuie să îți lași geanta pe jos. Acolo sunt numeroși microbi pe care îi vei duce ulterior acasă. Un alt lucru important este acela că atunci când ajungi acasă, este bine să te descalți la usă, după care să îți speli încălțămintea și să dezinfectezi talpa. În fleul acesta te vei asigura că nu vei aduce microbii în casă.

Când tragi apa, este bine să nu pui mâna direct pe butonul toaletei. Asta deoarece este plin de microbi. Cel mai bine este să folosești hârtie igienică pentru a apăsa butonul. Ai mare grijă ca stropii de apă ce sar în acele momente, să nu te atingă.

Nu uita să te speli pe mâni și înainte, dar și după ce ai mers la o astfel de toaletă. folosește apă caldă și săpun. Iar atunci când îți usuci mâinile, încearcă să nu folosești uscătoarele din toalete deoarece acolo sunt numeroși microbi care supravițuiesc în mediul cald din acele aparate.

Este bine să ai la tine în permanență gel antibacterian, șervețele umede și uscate, pe care să le folosești atunci când este nevoie să mergi la o toaletă publică.

Sursă foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top