Connect with us

Revistateo.ro

nuci umplute

Stiri

Gustul copilariei: nuci umplute. Vezi cum sa faci si tu!

O si vezi pe mama, bunica sau pe vreo matusa mai priceputa in ale bucatariei pregatind cu atentie si migala cojile de nuci, apoi umplandu-le cu crema delicioasa. Si poate te lasa si pe tine sa cureti castronul de restu de crema drect cu degetul. Poti sa repeti experienta si acum, la maturitate, caci gustul e la fel de delicios. Prepara nuci umplute!

Alaturi de prajitura Alba-ca-zapada, tavalita, faguri sau salam de biscuiti, nucile umplute sunt retetele preferate ale copilariei.

Se prepara cu ajutorul unei forme speciale pe care, daca nu ai mostenit-o de la bunica, o poti gasi inca prin piata sau chiar online. Dupa ce ai forma, misiunea „gustul copilariei” poate incepe!

INGREDIENTE COJI DE NUCA

NELIPSITE de la MESELE DE ALTADATA: Bomboane din biscuiti cu visine. Vezi aici reteta!

CITESTE SI: Uite ce se intampla in organismul tau cand consumi MIERE SI NUCI

200 grame unt gras
600 grame de faina
4 oua
4 linguri de zahar
1 pliculet de praf de copt

INGREDIENTE CREMA

150 grame de zahar pudra
200 grame de nuca
esenta de rom
o lingura de cacao
o cana de lapte

PREPARARE

Faci intai cojile de nuca, astfel:

Amesteca untul cu zaharul pana se topeste. Adauga ouale si incorporeaza faina cu praful de copt. Poti sa mai pui faina, daca aluatul e moale, pana obtii o consistenta de aluat de fursec, din care poti forma o bila compacta.

Formeaza bilute cam dintr-o lingura de aluat si ajusteaza cantitatea in functie de forma pe care o ai. Unge forma cu unt sau ulei si pune aluat in ea, preseaza bine, pune-o pe aragaz si las-o pe foc cateva minute. Poti testa o prima tura de coji de nuca, ca sa stii exact ce cantitati si cat timp sa le lasi, in functie de forma ta pentru nuci umplute.

Dupa ce ai facut cojile de nuca, vei prepara crema amestecand ingredientele, dar doar jumatate de cana de lapte. Adauga restul de lapte treptat, pana cand obtii o crema care sa nu curga din nuci.

Poti sa umpli nucile si cu gem sau cu budinca, ori cu crema de vanilie, dar aceasta este cea mai buna la gust si iti aminteste de copilarie, nu-i asa?

Tu cand ai pregatit ultima oara nuci umplute?

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top