Sanatate
Hainele sintetice, pericol pentru sănătate. De ce nu trebuie să le porți?
Hainele sintetice sunt purtate de multe persoane. Însă, ele ar trebui să fie evitate pentru că reprezintă un pericol pentru piele. Dermatitele și alergiile se numără printre rezultatele purtării unor astfel de haine. Află mai multe informații din rândurile de mai jos.
Hainele sintetice, pericol pentru sănătate. De ce nu trebuie să le porți?
“Am uitat necazurile produse şi, încântaţi de culorile strălucitoare, costurile reduse şi versatilitatea, începem să folosim din ce în ce mai mult ţesăturile obţinute din petrol. Deşi riscurile sunt greu de contabilizat, pentru că în aceşti ani ţesăturile sintetice au evoluat tehnologic, acum există şi microfibre care absorb transpiraţia, ţesături care lasă apa să treacă, ţesături care rezistă la radiaţia ultravioletă etc, cu toate astea, materialele sintetice au anumite caracteristici. În primul rând, nu lasă pielea să respire (în special fibrele de nylon, poliamidă, lycra)”, a spus dermatologul Viviana Iordache pentru gandul.info.
Pentru că pielea nu poate respira din cauza acestor haine, pot să apară anumite probleme. Spre exemplu, Pitiriazis versicolor şi alte micoze. Asta din cauză că transpirația acidă rămâne foarte mult timp pe piele. Pe lângă asta, mirosul neplăcut va reprezenta o problemă, pentru că se formează în zona axilelor sau în zona picioarelor.
Din cauza hainelor, pielea se poate usca. Fenomenul apare din cauza deshidratării cutanate. Din acest motiv, virușii, microbii și ciupercile se pot instala cu mai multă ușurință.
CITEȘTE ȘI: Cand hainele te imbolnavesc. Afla ce iti face rau si de ce
CITEȘTE ȘI: De ce trebuie să speli hainele cumpărate
În urma frecării hainelor poate să apară și dermatita iritativă, o altă problemă neplăcută pe care o poți evita dacă porți hainele potrivite. Dermatitele alergice reprezintă o altă problemă care poate să apară din cauza hainelor.
“Nu cumpăraţi fake-uri. Nu achiziţionaţi astfel de haine pentru copii, care sunt mai sensibili decât adulţii. Nu sunt biodegradabile. Dacă nu ne mai plac şi le aruncăm la gunoi, ţineţi cont că se vor degrada în sute de ani!”, a mai spus medicul dermatolog.