Connect with us

Revistateo.ro

hamburger facut acasa Cum sa faci cel mai popular hamburger din lume!

Stiri

Hamburger facut acasa: Cum sa faci cel mai popular hamburger din lume!

Delicios si teribil de nesanatos! Asa l-ar descrie toata lumea pe cel mai popular hamburger din lume! Este o tentatie pentru toti cei aflati la dieta si nimeni nu stie exact cum este facut de e atat de bun. Totusi, iata o reteta de hamburger facut acasa pe care sa o incerci si tu!

Ai nevoie, in primul rand, de o carne tocata de buna calitate. Cel mai bine ar fi sa folosesti chiar tu o masina de tocat si sa faci un mix intre carnea de vita si cea de porc dupa cum iti place. Recomandat este sa folosesti ambele tipuri de carne, caci daca pui doar de vita s-ar putea sa iasa cam sec, iar daca pui doar de porc, prea gras. Cel mai bun procent ar fi 2/3 carne de vita si 1/3 carne de porc.

Peste carnea tocata vei pune sare si piper dupa gust, doua linguri de pasta de arde iute sau dulce (ketchup) si putin praf de chilli. Toaca marunt si o ceapa si amestec-o in compozitie, pune si un ou si putin pesmet. Daca nu ai pesmet, fa-l chiar tu din 2-3 felii de paine prajite si maruntite bine la robot. Rolul pesmetului este de a lega compozitia. Tine carnea astfel pregatita la frigider pentru jumatate de ora.

Foloseste chifle de buna calitate, proaspete. Cel mai bine ar fi daca ai reusi sa le faci chiar tu, acasa. Iata aici o reteta de aluat cu maia, din care sa faci chifle delicioase!

Iar pentru desert, poti incerca ceva mai traditional… HAIOSE din Ardeal!
Huff.ro: Ce se intampla in corpul tau daca mananci branza?

Foloseste salata verde sau salata iceberg pe care o vei taia marunt, cu putin timp inainte sa servesti acest hamburger facut acasa. Prepara in avans sosul si tine-l pentru o vreme la rece. Iata cum il pregatesti:

100 de grame de maioneze, 3 linguri de castraveti murati taiati marunt, 2 linguri de mustar, 1 jumatate de lingurita de praf de usturoi, jumatate de lingurita de praf de ceapa si o lingura de paprika. Amesteca bine tot si tine sosul la frigider pana servesti preparatul.

Pregateste chiftele destul de plate (astfel incat sa se gateasca bine si in interior) si frige-le pe gratar sau pe tigaia grill. Aproximativ 4 minute pe fiecare parte ar trebui sa fie de ajuns. Pregateste acest hamburger facut acasa astfel:

Taie chiflele in doua. Vei folosi o chifla jumatate pentru fiecare hamburger. Pune peste prima chifla putin sos, putina salata si o chiftea de carne, apoi inca putin sos, o alta chifla, putin sos, putina salata, o alta chiftea de carne si putin sos. Acopera cu ultima felie de chifla si serveste cald.

Incearca si spune-ne daca a iesit la fel ca cel mai popular hamburger din lume!

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top