Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Hemorozii au simptome comune cu alte boli grave: „Nu vă mai diagnosticați singuri”

Foarte multe persoane de toate vârstele se confruntă cu hemoroizi. 1 din 2 persoane se poate confrunta la un moment dat cu această problemă. Însă, un medic avertizează asupra faptului că hemoroizii au simptome comune cu boli grave, iar nediagnosticați la timp sau diagnosticați greșit, aceștia pot ascunde afecțiuni chiar fatale.

Alimentația haotică, precum și stresul excesiv, obezitatea și sedentarismul sunt principalele cauze ale apariției hemoroizilor, iar fiecare persoană trebuie să ia imediat măsuri. Pentru că aproximativ jumătate din populație se confruntă la un moment dat cu hemoroizi, de multe ori sunt neglijați.

Ce poate declanșa boala hemoroidală

Factorii care mai pot declanșa boala hemoroidală sunt multipli: constipația, perioadele lungi de diaree, sarcina, consumul de alcool excesiv, statul îndelungat pe scaun sau chiar pe toaletă, sportul în exces, obezitatea, dietele pe bază de proteină.

Medicii atrag atenția asupra faptului că multe persoane confundă hemoroizii cu alte probleme mult mai grave, iar automedicația poate face mai mult rău decât bine.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre hemoroizii externi. Simptome, cauze și tratament

„Recent, am văzut o doamnă care credea că are abces anal, probabil citise pe internet, când, de fapt, avea o tumoră sângerândă, care trebuie operată, iradiată. Sau, mai demult o altă doamnă de 40 de ani, tânără, credea că are un hemoroid de câteva luni, de fapt era o tumoră anală, a fost trimisă la iradiere, după aceea a trebuit operată.

Iar operația în cancerele de anus înseamnă amputație de rect. Dacă ea venea de la început, când era un polip sau o formă benignă, nu se ajungea la formele grave și la tratamentele agresive”, a dezvăluit medicul Dan Andronesi, medic primar la o clinică specializată în diagnosticarea și tratarea hemoroizilor.

Pentru că în loc de hemoroizi ne putem confrunta cu tumori ce pot fi canceroase sau un abces, o fisură, o tromboză, doar un doctor specialist poate pune un diagnostic corect, în urma unei consultații și poate prescrie un tratament specific fiecărei afecțiuni.

Ce se întâmplă în caz de automedicație cu produse nepotrivite

„Dacă stăm foarte mult și avem o tumoră acolo, ea poate deveni inoperabilă sau poate progresa spre metastaze. În ceea ce privește tratamentul hemoroizilor, dacă acesta este diagnosticul corect, vă spun sincer.

Tratamentele locale cu creme, geluri, promovate destul de agresiv, nu fac altceva decât să niveleze mucoasa, să o vindece pe moment, dar lasă mai departe să crească hemoroizii și, bineînțeles, cu apariția de complicații din ce în ce mai grave, mai frecvente.

Asta înseamnă automedicația, ne dăm cu crema și avem senzația că ne simțim mai bine. Dar încurcăm un diagnostic care poate să ne salveze viața, cum sunt tumorile, sau diversele boli inflamatorii colonice.

Există diverse boli, spre exemplu rectocolita ulcerohemoragică, în urma căreia pierdem sânge, avem inflamație și ne dăm cu o cremă, dar tratamentul e cu totul altul”, a mai spus Dr. Dan Andronesi pentru unica.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top