Connect with us

Revistateo.ro

Homesickness, boala dorului de casa

Stil de viata

Homesickness, boala dorului de casa

Dorul de casa se poate transforma in boala. Pentru aceasta afectiune s-a gasit si un termen, ce-i drept, doar in engleza deocamdata: homesickness.

„Acest termen se refera la impactul fizic si emotional provocat de nostalgia copilariei. Din nefericire, mii de persoane sunt afectate de aceasta problema de neadaptare la noiile medii in care pasesc. Stresul, depresia, nelinistea continua provoaca probleme atat din punct de vedere emotional cat si fizic. Se stie ca stresul cauzeaza probleme epidermice si afecteaza stomacul. Dorul de casa se poate trata”, sustine pishologul Veronica Salas Peña, scrie salud180.com.

Semne ca dorul de casa te apasa

– nostalgie fata de mancarea si cultura locului din care provii;
– dorinta de a fugi cat mai departe de locul in care te-ai stabilit;
tristete profunda, mai ales in spatiile publice aglomerate.

Experta spaniola sustine ca dorul de casa poate fi tratat cu urmatoarele metode:

1. Fa sport! Miscarea fizica te elibereaza de energie. Persoanele care au activitate fizica zilnic gandesc mai clar, au mereu bateriile incarcate si sunt deschisi catre nou.

2. Cauta-ti o ocupatie! Dorul de casa este cauzat si de renuntarea la anumite tabieturi. Poti sa incepi o rutina noua, sa descoperi in profunzime noile locuri, sa iti faci prieteni, sa iti construiesti noi obiceiuri zilnice care te relaxeaza, sustine psihologul Peña.

3. Transforma-ti noua casa intr-un camin calduros! Selecteaza elemente decorative sau simboluri care te reprezinta, in mijlocul carora te simti fericit si liber. Trebuie sa ai in spatiul in care locuiesti obiecte care sa te energizeze doar privindu-le.

CITESTE SI: PSIHOLOGIE. Inamicul numarul unu al unei femei este o alta femeie

4. Suna-i pe cei dragi! Dorul de cei la care tii poate fi diminuat daca stai de vorba zilnic cu ei, daca esti la curent cu ce li se intampla. Cu tehnologia din ziua de azi, nu ai cum sa intrerupi legatura cu familia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top