Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

3 PROBLEME CU DINTII care apar IN FIECARE IARNA. Vezi ce trebuie sa faci ca sa nu suporti durerea de Sarbatori!

Iarna este minunata din multe puncte de vedere. Peisajul capata o aura de basm, sarbatorile si luminitele ce ne impodobesc locuintele si localitatile ne dau energie pozitiva, iar mesele imbelsugate de Craciun, in special dulciurile, sunt tot ce ne-am putea dori in luna decembrie.

Cu toate acestea, o serie de probleme pandesc sanatatea dintilor tai. Iata ce risti sa patesti in fiecare iarna!

1. SENSIBILITATE DENTARA, DURERI DE MASEA

Trecerea la minus grade afecteaza smaltul dentar. Dintii tai devin mai fragili si sunt sensibili la orice aliment ai consuma. Aerul rece care patrunde printre dinti pot provoca dureri insuportabile, mai ales daca nu ai nervul scos. Maselele sunt expuse la cele mai ingrozitoare dureri, iar riscul dezvoltarii cariilor creste pe timp de iarna cu pana la 25%.

2. AERUL RECE POATE PROVOCA PUROI

Ai grija de gingiile tale atunci cand te speli pe dinti. Igiena orala nu inseamna doar periajul dentar, ci si curatarea dintilor cu ajutorul atei dentare pentru eliminarea resturilor alimentare care raman la baza gingiei. Aceste resturi pot duce la aparitia puroiului, inflamandu-ti gingiile.

CITESTE SI: Exercitiile fizice iti pot distruge DINTII

CITESTE SI: EXPERIMENT ALARMANT. Ce se intampla cu dintii tai daca fumezi numai 30 de zile

3. SANGERARILE GINGIVALE

Sangerarile gingivale sunt mai frecvente in timpul iernii si asta deoarece se face trecerea de la cald la rece foarte usor. De asemenea, consumul de lichide calde si apoi expunerea danturii la aerul rece. Este suficient deschiderea gurii pentru cateva secunde pentru ca dintii sa fie afectati, mai ales cand afara viscoleste.

CE RECOMANDA STOMATOLOGII:

1. POARTA FULARE CARE SA ITI ACOPERE GURA

Evita ca aerul rece sa patrunda in cavitatea bucala, acoperindu-ti bine gura cu un fular gros. Astfel vei evita durerile de masea. De asemenea, foloseste pasta de dinti ionizata pentru curatarea in profunzime a dintilor.

2. EVITA CONSUMUL IN EXCES AL ACESTOR PRODUSE

Popcornul, dulciurile din faina alba, arahidele caramelizate, cozonacii cu un continut ridicat de zahar sau bomboanele de ciocolata pe care le pui in brad iti ameninta dintii si maselele. Zaharul este direct responsabil de aparitia cariilor.

3. FOLOSESTE DES ATA DENTARA

Foloseste ata dentara pentru curatarea dintilor de resturile alimentare. In acest fel se neutralizeaza formarea acidului si nu se permite distrugerea smaltului dentar.

4. SOLUTIA PENTRU UN SMALT AFECTAT SEVER

Medicii stomatologi recurg la aplicarea unui material special asupra dintilor, un adeziv numit lac fluorurat, capabil sa evita erodarea si mai tare a acestora plus refacerea treptata a danturii.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top