Connect with us

Revistateo.ro

Iată cât de des ar trebui să înlocuiești produsele de make-up

Machiaj

Iată cât de des ar trebui să înlocuiești produsele de make-up

Deși multe dintre femei nu acordă o atenție specială acestei probleme, asta nu înseamnă că nu este un subiect extrem de important. Majoritatea doamnelor și domnișoarelor își achiziționează numeroase produse de machiaj, unele dintre ele la prețuri destul de piperate. Dorința de a le utiliza până la ultima picătură este absolut normală, însă uneori nu putem face acest lucru. Nu știu câte dintre voi ar arunca o mascara pe jumătate plină, doar pentru că a depășit termenul de valabilitate. Multe dintre noi tind să creadă că acest aspect nu este unul important, însă riscurile rămân majore.

Termenul de valabilitate al produselor de make-up este păstrat cu ajutorul conservaților. Odată ce aceste substanțe își pierd efectul și nu-ți mai oferă protecția necesară, produsul nu mai poate fi aplicat pe piele. Acesta se va degrada, sau în cazurile mai grave va provoca iritații, inflamații, mâncărimi și alte neplăceri. Iată cât de des ar trebui să înlocuiești produsele de make-up!

1. Mascara și dermatograf lichid. De fiecare dată când peria de la rimele ste introdusă înapoi în tub, odată cu ea intră și bacteriile. Este un lucru inevitabil. Așadar, aceste produse au cel mai scurt termen de valabilitate. Este indicat să le înlocuiești la fiecare 3 luni.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ ÎȚI FACI SINGURĂ UN EYELINER

2. Fondul de ten fluid. Dacă este depozitat într-un loc răcoros, departe de lumina soarelui, acesta poate fi utilizat până la un an de zile. Alege recipientele cu pompiță, pentru că sunt cele mai sigure. Ideea este să nu introduci bacterii în recipient.

3. Rujul și luciul de buze. Poți aplica luciul de buze în siguranță o perioadp de aproximativ 6 luni. Rujurile pot fi utilizate 1 an. Încearcă să le cureți periodic cu un șervețel demachiant, pentru a îndepărta bacteriile care se depun pe suprafața acestora.

4. Pudra. Poți folosi pudra până la 18 luni, atât timp cât nu simți o schimbare a mirosului, a texturii sau a culorii.

Nu uita să cureți și să dezinfectezi regulat pensulele și bureții cu care aplici machiajul. Cu ajutorul șervețelelor umede poți curăța rujurile, fardurile și pudrele. De asemenea, ține cont de faptul că aceste produse nu se folosesc la comun și nu trebuie împrumutate. Încetează să le mai utilizezi dacă apar iritații și mâncărimi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Machiaj

To Top