Connect with us

Revistateo.ro

Iată ce beneficii are uleiul esențial de piper negru

Naturiste

Iată ce beneficii are uleiul esențial de piper negru

Uleiul esențial de piper negru este bogat în seleniu, potasiu și vitamina K. El prezintă proprietăți carminative, ajută la prevenirea și tratarea flatulenței și inhibă dezvoltarea bacteriilor care provoacă gazele. Totodată, stimulează urinarea și apariția transpirației, astfel prezentând caracteristici diuretice. El ajută la eliminarea toxinelor din organism, cum ar fi acidul uric și sărurile în exces. Favorizează scăderea tensiunii arteriale și reduce depozitele de grăsime. De aceea este recomandat persoanelor care vor să slăbească.

CITEȘTE ȘI: ULEIUL DE RICIN TE AJUTĂ SĂ SLĂBEȘTI

Acest tip de ulei esențial are proprietăți carminative, previne și tratează flatulența, inhibând dezvoltarea bacteriilor care deterimnă apariția gazelor. Ajută și la ușurarea durerilor, a spasmelor și a crampelor, iar cea mai importantă proprietate a sa este că poate elibera organismul de durerile reumatice și articulare. Este un bun remediu împotriva artritei.

Este bogat în antioxidanți, ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism și contracarează efectele pe care aceștia le au asupra noastră. Așadar combate cu succes apariția semnelor premature de îmbătrânire. Totodată, este un bactericid eficient, ajutând la distrugerea bacteriilor din tractul urinar, colon, sau cavitatea bucală. Dezinfectează și protejează corpul de instalarea microbilor și a infecțiilor.

Uleiul esențial din piper negru conține mutl potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Conține vitamina A, esențială pentru sănătatea ochilor și vitamina K, importantă pentru circulația sângelui. Calciul din acest ulei esențial este benefic pentru sănătatea sistmeului osos. Așadar, data viitoare când ai probleme digestive, infecții în organism, sau dacă pur și simplu dorești să te protejezi împotriva acțiunii radicalilor liberi, consumă ulei esențial de piper negru. Acum știi că piperul nu este doar un condiment iubit de toată lumea, ci are și numeroase proprietăți curative.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top