Connect with us

Revistateo.ro

Iată ce ingrediente trebuie să aibă crema antiacneică

Cosmetica

Iată ce ingrediente trebuie să aibă crema antiacneică

Retinoidele exfoliază pielea, reduc inflamația și previn apariția coșurilor. Caută pe ambalajul cremelor ingrediente precum Retinol sau Retin-A. Este recomandat ca aceste creme să fie utilizate în fiecare seară, pentru rezultatele optime. Astfel producția de sebum se va reduce, iar petele, coșurile și cicatricile din urma acestora se vor diminua considerabil și chiar vor dispărea.

CITEȘTE ȘI: CEAIUL VERDE TE AJUTĂ SĂ SCAPI DE COȘURI

Peroxidul de benzoil este un alt ingrediente care ar trebui să se găsească în crema ta antiacneică. Acesta ajută la distrugerea și eliminarea bacteriilor care formează coșurile și curăță pielea în profunzime. Dozajul, însă, este extrem de important. Majoritatea produselor antiacneice sunt prea puternice și prea concentrate pentru pielea sensibilă sau pentru cea uscată.  Fii atentă și caută creme care nu conțin peroxid de benzoil într-un procent mai mare de 3%, pentru că s-ar putea să faci mai mult rău decât bine.

Uleiul din arbore de ceai este un ingredient natural foarte eficient, care ajută la curățarea stratului superior al pielii și la îndepărtarea coșurilor și a punctelor negre. Fiind un ingredient 100% natural, cremele care îl conțin ca și ingredient activ vor acționa într-un timp mai îndelungat față de o cremă care conține ingrediente chimice, însă rezultatele vor fi pe măsură. Acesta nu afectează pielea pe termen lung și are numeroase proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii.

Uleiurile naturale, untul de shea și untul de cacao sunt ingrediente care pot lupta împotriva coșurilor. Deși pare ciudat să folosești ulei pe un ten deja gras, acesta este o soluție foarte bună. În general, în cazul adulților care au probleme cu acneea, tenul tinde să devină mult mai sensibil și mai uscat în anumtie zone. Aceste ingrediente naturale precum untul de shea, untul de cacao sau uleiul de cocos ajută la hidratarea sa și echilibrează umezeala din piele, pentru un aspect sănătos și curat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top