Cosmetica
Iată ce nu știi despre balsamul de buze
Deși ești tentată să crezi contrariul, nu toate balsamurile de buze hidratează. Balsamul nu poate fi asemănat cu o loțiune care se absoarbe în piele și adaugă un plus de hidratare, ci, potrivit experților, acesta reține umezela care deja există. Astfel îți simți pielea hidratată și hrănită. Ingredientele au un rol foarte important în privința eficacității unui balsam de buze. Există anumite ingrediente foarte eficiente care îți oferă îngrijirea ideală, iar printre acestea se numără: ceara de albine, petroleum jelly, parafină sau lanolină. Dacă ești alergică la unul dintre aceste ingrediente este important să citești eticheta înainte de achiziționarea unui anumit produs.
CITEȘTE ȘI: CUM SĂ ÎȚI FACI SINGURĂ BALSAMUL DE BUZE
Există și alte locuri în care poți aplica balsamul, în afară de buze. Cu ajutorul său poți înmuia cuticulele și pielea crăpată de pe vârful degetelor, sau poți să îți umezești nasul atunci când ai o răceală sau o alergie. Aplică o cantitate mică de balsam de buze în jurul nărilor pentru a preveni pielea uscată și iritațiile atunci când ești nevoită să îți sufli nasul prea des.
Nu uita că balsamul de buze te protejează din plin de razele soarelui. De aceea este important să citești etichetele și să alegi unul care are factor de protecție. Pielea buzelor este extrem de sensibilă și de aceea se numără printre primele zone afectate de soare. Aplică balsamul ori de cîte ori te expui la soare.
Partea bună este că îți poți prepara singură propriul balsam de buze, din ingrediente naturale, care nu îți afectează pielea pe termen lung. Poți folosi uleiul de cocos simplu, sau îl poțo combina cu diferite alte uleiuri și esențe precum ar fi levanțica, vanilia sau cacaoa. Uleiul de migdale și uleiul de măsline sunt alte două opțiuni grozave.