Connect with us

Revistateo.ro

Iată ce probleme poate cauza manichiura cu gel

Inedit

Iată ce probleme poate cauza manichiura cu gel

Pe lângă faptul că îți slăbește unghiile extrem de mult, manichiura cu gel poate ascunde diverse boli ale unghiilor. Experții spun că orice manichiură care durează un timp îndelungat este periculoasă pentru că nu îți permite să vezi ce se ascunde sub gel sau sub lacul de unghii. În acest caz, moderația este cheia. Unghiile tale trebuie să respire, așa că o pauză este binevenită la fiecare două trei luni.

CITEȘTE ȘI: SECRETE PENTRU O MANICHIURĂ DE CALITATE

Specialiștii spun că femeile trebuie să cunoască faptul că atât compoziția chimică a gelului care se aplică pe unghii, cât și razele UV cu care acesta se fiează, sunt factori de risc pentru cancerul de piele. Totodată, lumina din lampă poate crea în timp probleme grave ale pielii din jurul unghiilor. Studiile arată că un procent considerabil dintre femeile care și-au făcut manichiura cu gel o perioadă foarte îndelungată, fără să ia pauză, au avut parte de infecții și au dezvoltat chiar tumori sub unghii. Faptul că unghia a fost acoperită cu gel a întârziat procesul de diagnosticare și tratament.

Pentru a minimiza riscurile, apelează la manichiura cu gel doar în ocazii speciale și oferă unghiilor timp să respire și să se refacă. De fiecare dată când mergi la manichiură folosește o cremă cu protecție solară pe mâini, pentru a te proteja de efectul nociv al razelor UV. Îndepărtarea cuticulelor expune unghia foarte mult și crește considerabil riscurile de infecție și inflamație.

Rehidratează-ți unghiile de câteca ori pe zi cu ajutorul unei creme pentru mâini sau a unui ulei pentru cuticule. Astfel unghiile se vor menține sănătoase și hrănite în profunzime. Dacă observi modificări serioase în ceea ce privește unghia sau suprafața din jurul acesteia, mergi fără întârziere la un dermatolog.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top