Connect with us

Revistateo.ro

Iată ce proprietăți uimitoare are sucul de afine

Naturiste

Iată ce proprietăți uimitoare are sucul de afine

Sucul de afine se numără printre cele mai delicioase sucuri naturale și pe lângă asta are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre cele mai importante!

1. Are un conținut bogat de antioxidanți. Afinele sunt fructele cu cel mai ridicat conținut de antioxidanți. Este sunt bogate în vitaminele A, B, C, cupru, zinc, seleniu și fier. Toți acești nutrienți esențiali întăresc imunitatea organismului prin creșterea concentrațiilor de hemoglobină și oxigen în fluxul de sânge. Antioxidanții au un rol esențial și în neutralizarea radicalilor liberi.

2. Are grijă de sănătatea tractului urinar. Prezența bacteriilor de-a lungul pereților interiori ai tractului urinar poate duce la infecții serioase. Acestea se manifestă prin inflamații și senzații de arsură la urinare. Proprietățile antibiotice ale sucului de afine inhibă dezvoltarea bacteriilor și astfel se previn infecțiile.

CITEȘTE ȘI: DE CE AR TREBUI SĂ FACI MAI DES BĂI CU SARE

3. Îmbunătățește vederea. Vederea este cel mai de preț dar al omului, iar sucul de afine face minuni pentru a o întreține. Extractul din afine conține o cantitate ridicată de antocianozide, niște compuși care ajută la îmbunătățirea vederii și mențin sănătatea ochilor. Acești compuși previn multe probleme oculare care vin odată cu vârsta degenerescența maculară și cataracta.

4. Îmbunătățește sănătatea creierului. Afinele sunt unele dintre puținele fructe care au proprietatea de a îmbunătăți sănătatea creierului. Conținutul bogat de nutrienți esențiali pentru creier îl protejează. Afinele sunt cunoscute pentru capacitatea de a preveni anumite tulburări nevrotice. Totodată ele repară celulele deteriorate și previn degenerarea neuronilor. Sucul de afine joacă un rol important în tratarea Alzheimerului.

5. Previne bolile de inimă. Conținutul bogat de fibre, abundența de antioxidanți și capacitatea de a dizolva colesterolul, fac din suculd e afine alimenteul perfect pentru a-ți proteja inima de boli și pentru a-ți consolida mușchii cardiaci.

6. Sucul de afine este indicat atunci când te lupți cu depresia.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top