Connect with us

Revistateo.ro

Iata ce trebuie sa manânci pentru o memorie mai buna

Sanatate

Iată ce trebuie să mănânci pentru o memorie mai bună

În cadrul unui nou studiu, cercetătorii de la Birmingham au ajuns la concluzia că există anumite tipuri de alimente pe care ar trebui să le consumăm pentru o memorie mai bună şi de lungă durată.

Rodia reprezintă unul dintre fructele cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi, substanţe care protejează creierul şi întreg organismul. Mai mult decât atât, rodia poate ajuta la diminuarea nivelului de stres, încetineşte îmbătrânirea şi previne apariţia ridurilor, previne cancerul, îmbunătăţeşte circulaşia sanguină, ajută memoria şi sporeşte puterea de concentrare.

CITEŞTE ŞI: PROBLEME CU GLANDA TIROIDĂ? IATĂ CE SUC TREBUIE SĂ BEI

Fructul de avocado conţine şi el o cantitate importantă de acizi graşi esenţiali omega 3, care sunt foarte sănătoşi pentru organismul nostru. Ca un surplus, avocado-ul ajută la scăderea colesterolului din sânge, la o putere de concentrare mai mare şi la imbunatatirea memoriei.

Seminţele de dovleac, de floarea-soarelui, de in, de susan sau nucile, alunele, migdalele şi fisticul reprezintă o reală sursă importantă de vitamina E, substantă ce previne declinul cognitiv şi menţine buna funcţionare a creierului.

Afinele sunt şi ele un aliat de nădejde, ele conţin cantităţi enorme de antioxidanţi, vitamine şi minerale, de care creierul tău are mare nevoie. Fie că alegi să le consumi ca atare, fie că le consumi sub forma unui suc proaspăt preparat în bucătărie, afinele protejează împotriva bolilor cardiovasculare, susţin memoria,ajută la o mai bună memorie şi previn diabetul zaharat. Dacă mănânci regulat afine riscul de demenţă senilă şi de Alzheimer scade.

Cele mai bogate în antioxidanţi dintre toate ceaiurile sunt ceaiul verde şi cel alb. Tocmai pentru că acestea conţin catehine, un tip de antioxidant care îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi pe cea a creierului. În urma studiilor, cercetătorii au ajuns la concluzia că aceste ceaiuri stimulează activitatea creierului, îmbunătăţeste starea de spirit, puterea de concentrare şi ajută la o mai bună memorie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top