Connect with us

Revistateo.ro

Iată cum îngrijești pielea cu rozacee

Cosmetica

Iată cum îngrijești pielea cu rozacee

Este extrem de important să eviți substanțele iritate. Multe produse cosmetice conțin ingrediente chimice care nuf ac decât să agraveze starea pielii cu rozacee. Evită utilizarea tonerelor, a produselor astringente și a altor cosmetice care exfoliază pielea. Totodată, ferește-te de produsele de îngrijire a feței care conțin alcool, mentol, ulei esențial de eucalipt, acid salicilic, camphor sau  sodium lauryl sulfate. Optează pentru cosmetice care nu conțin parfum, deoarece acesta nu face decât să irite pielea și să agraveze boala.

CITEȘTE ȘI: BENEFICIILE MACHIAJULUI MINERAL

Aplică întotdeauna o cantitate mică de produs, fie că e vorba despre loțiuni de curățat, loțiuni tonice sau creme de față. Încearcă să folosești cât mai puține produse cosmetice, iar cele pe care le folosești să fie organice. Nu folosi niciodată exfoliant sau scruburi care agresează pielea și o curăță în profunzime, pentru că iritațiile vor lua amploare. Este indicat să nu te ștergi cu un prosop asrpu și să tamponezi întotdeauna ușor fața. Folosește un produs de curățare ușor, apă călduță și, dacă poți face asta, lasă pielea să se usuce fără să te ștergi.

Dacă medicul ți-a prescris anumite creme aplică-le înainte de orice alt produs. Desigur, este recomandat să nu mai folosești nimic altceva în afară de acestea. Este important să folosești protecție solară de cel puțin 25. Razele UV afectează pielea, indiferent de condiția pe care aceasta o are. Atunci când pielea este bolnavă, efectele acestor raze sunt mult mai puternice și pot cauza mai mult rău.

Este indicat să renunți la machiaj pentru o perioadă. Dacă totuși nu îți permiți sau nu îți dorești să faci asta, alege produse organice, cu texturi ușoare și cât mai puține ingrediente chimice. Nu uita că demachiantul poate irita foarte mult fața. Orientează-te întotdeauna după produse care conțin silicon și factor de protecție solară.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top