Connect with us

Revistateo.ro

Iata cum poti castiga 4500 euro / luna

Stiri

Iata cum poti castiga 4500 euro / luna

Salariul unei stewardese poate ajunge chiar si la 4.500 de euro pe luna. Nu e de mirare astfel ca din ce in ce mai multe romance se arata interesate de aceasta meserie. Pentru a te angaja la o companie aeriana, fie ea din tara sau din strainatate, trebuie sa indeplinesti insa niste criterii foarte stricte si sa ai si cunostinte teoretice. Gandul iti prezinta principalele cerinte ale angajatorilor din domeniul aviatic, dar si salariile pe care le poti obtine odata ce ai primit un post de insotitor de bord.

Maria abia a absolvit liceul, stie limba engleza la nivel avansat, stie sa inoate si are o stare de sanatate impecabila. Practic, are toate atributele necesare pentru a se angaja ca stewardesa. Isi doreste sa obtina un astfel de job pentru ca a auzit ca salariile sunt mari si pentru ca job-ul ii ofera posibilitatea de a calatori in colturi ale lumii in care altfel nu ar ajunge niciodata.

Toate aceste caracteristici nu ii sunt insa suficiente pentru a deveni insotitoare de bord. In cazul multor companii straine, care ofera si cele mai bune salarii, aplicatia sa nici nu ar fi luata in considerare avand in vedere ca Maria are doar 18 ani, nu 21 asa cum cer unii angajatori.

Atitudinea pozitiva si aspectul fizic placut nu sunt nici ele de ajuns daca vrei sa te transformi in candidatul perfect vanat de companiile aeriene. Cunostintele teoretice si practice in domeniu sunt, la randul lor, extrem de importante.

Perfectiunea insotitorilor de bord se verifica de la dioptria ochelarilor pana la inaltimea lor stand pe varfuri
Personalitatea celor care vor sa urmeze o cariera ca insotitor de bord este importanta, dar angajatorii cauta candidati care sa se inscrie, din cap pana in picioare, in anumite standarde fixe.

VARSTA

Iata cum poti castiga 4500 euro / luna

Iata cum poti castiga 4500 euro / luna

Varsta minima la care te poti angaja ca stewardesa este de 18 -21 de ani, in functie de companie. In Romania, persoanele care vor sa se angajeze la Tarom isi pot incepe cariera de la 18 ani. In cazul Blue Air, insotitoarele de zbor trebuie sa aiba cel putin 21 de ani.

Varsta maxima de angajare ca stewardesa este, in general, de circa 40 de ani.
INALTIME

Limita minima a inaltimii pe care trebuie sa o aiba insotitorii de bord este, in general, de 1,58 metri. Aceasta variaza insa de la o companie la alta.

– Wizz Air: 1,65 metri
– Lufthansa: 1,58 – 1,75 metri
– Swiss: 1,58 metri
– Qatar Airways: 2,12 metri stand pe varfuri cu mana ridicata
– KLM: cel mult 1,85 metri (fara tocuri)
– British Airways: 1,58 – 1,85 metri
– Etihad Airways: 2,1 metri stand pe varfuri cu mana ridicata (fara tocuri)
DIOPTRII

O persoana care vrea sa devina insotitor de bord, dar are probleme cu vedere, trebuie sa se incadreze in intervalul +/-4 – +/-5 dioptrii, daca vrea sa fie recrutata. Altfel, pica automat examenul medical.
PERSONALITATE

– atitudine pozitiva, empatica
– abilitatea de a te adapta usor la oameni si lucruri noi
– spontaneitate
– abilitati excelente de comunicare
– capacitate de munca sub presiune
– capacitate de lucru in echipa
ATRIBUTE FIZICE
Angajatorii, fie ei din Romania sau din strainatate, cer ca viitorii angajati sa aiba o conditie fizica excelenta.
– stare de sanatate impecabila
– abilitatea de a inota

CUNOSTINTE TEORETICE

Cunoasterea limbii engleze este o cerinta comuna la angajarea in companiile aeriene, fie ele din tara sau din strainatate.

– candidatii trebuie sa stie sa vorbeasca fluent si sa scrie corect in limba engleza.
– unele companii din strainatate cer ca limba engleza sa nu fie vorbita cu accent

– cunoasterea altor limbi straine, fie si la nivel mediu, reprezinta intotdeauna un plus in fata angajatorului
Orice persoana care vrea sa devina stewardesa trebuie sa detina cel putin o diploma de absolvire a examenului de bacalaureat

Pregatirea teoretica in domeniul aviatiei este si ea importanta. Aceasta este obtinuta prin participarea la cursuri speciale unde inveti notiuni de legislatie, proceduri care trebuie respectate in situatii normale si in situatii de urgenta, limba engleza, dar si geografie, meteorologie si notiuni de transport aerian, de medicina si de securitate aeronautica.

ALTE CERINTE
Exista companii care le cer viitorilor angajati experienta in relatiile cu consumatorii, cunostinte de vanzari sau chiar detinerea unui carnet de conducere clasa III.

INTERZIS
– tatuaje vizibile atunci cand imbraci uniforma sau expuse in timpul orelor de lucru
– piercing-uri (in cazul unor companii, exemplu: Wizz Air), in afara de cele care nu se afla la vedere

Barbatii au si ei sanse sa devina insotitori de bord si chiar pot face fata mai bine cerintelor acestui post, cu un program aglomerat si curse lungi, potrivit specialistilor in domeniu. Unele companii cer ca barbatii care vor sa obtina un astfel de post sa aiba stagiul militar terminat.
Ce salarii pot castiga stewardesele

Salariile unei insotitoare de bord pot varia de la 1.000 de euro la 4.500 de euro. Spre exemplu, o stewardesa care lucreaza pentru Tarom sau pentru Wizz Air primeste un salariu de cel mult 4.400 de lei pe luna (echivalentul a 1.000 de euro), potrivit informatiilor existente pe piata.

Tinerele fara experienta mare, abia iesite de pe bancile scolii, au insa un salariu lunar de 2.650 de lei – 3.090 de lei (echivalentrul a cel mult 700 de euro).

Insotitorii de bord care lucreaza pentru Qatar Airways obtin lunar salariu care pornesc de la 1.000 de euro si pot ajunge si pana la 2.000 de euro, in functie de orele de zbor efectuate, potrivit unor informatii obtinute recent de gandul din partea unor surse din companie.

Tinerele stewardese de la Emirates castiga aproximativ 1.700 de euro pe luna, la o medie de 80 de ore de zbor, la care se adauga diurne, iar cele de la Alitalia castiga intre 13.250 de lei si 19.875 de lei (echivalentul a pana la 4.500 de euro).

Unde inveti cum sa devii stewardesa

In Romania, tinerele si tinerii care isi doresc urmeze o cariera ca insotitori de zbor pot obtine licenta necesara de la Scoala Superioara de Aviatie Civila, de la Carpatair Flight Training sau de la compania de aviatie Fly Level.
Recent, si compania RSC Consulting, detinuta de Steluta Racolta, fost director general al firmei de asigurari ARDAF, a implementat un proiect cofinantat din Fondul Social European, prin POSDRU, pentru calificarea a 564 de tinere care vor sa aiba pe viitor un job de stewardesa.

„Selectia consta intr-o proba eliminatorie care implica sustinerea unui test scrius in limba engleza. Daca trec de aceasta etapa, concurentele trebuie sa participe si la un interviu in limba engleza, proba definitorie pentru admiterea lor la cursurile de calificare in ocupatia de insotitoare de bord”, a explicat Racolta, potrivit Ziarul Financiar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top