Connect with us

Revistateo.ro

Iată de ce nu scapi de acnee

Cosmetica

Iată de ce nu scapi de acnee

Folosești produsele greșite. Atunci când tenul tău devine acneic, ai nevoie de produse care să nu încarce porii, deoarece aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze ale apariției coșurilor. Alege întotdeauna loțiuni, creme și tratamente speciale pentru tenul gras și caută ambalajele pe care este inscripționat termenul non-comedogenic.

Abandonezi rutina zilnică. La început, produsele special create pentru a îndepărta acneea îți pot lăsa pielea uscată și puțin aspră. Astfel poate deveni tentant să le abandonezi și să încerci altceva. În majoritatea cazurilor aceste efecte secundare dispar rapid și tratamentul funcționează. De aceea este important să nu renunți la utilizarea lor, chiar dacă la început poate fi inconfortail. Acest lucru este valabil mai ales în cazul medicamentelor prescrise de medic.

Îți atingi fața prea des. Atunci când pui mâna pe față sunt șanse mari să transferi bacterrii, germeni și murdărieîn cele mai sensibile zone. Acest obicei duce la pori încărcați, coșuri și ten gras. Fă un efort și ține mâinile departe de fața ta.

Ai obiceiul de a sparge coșurile. Multe persoane care se confruntă cu astfel de probleme au tendința să spargă coșurile. Acest obicei nu face decât să împrăștie infecția sub piele și să dea naștere la și mai multe probleme.

Nu mergi la medic. În cazurile ușoare s-ar putea să funcționeze produsele din comerț sau tratamentele naturiste. Dacă totuși te confrunți cu un caz mai grav, este recomandat să consulți un medic înainte de a lua singură decizii. El știe care este tratamentul potrivit pentru tine și te poate ajuta în cel mai eficient mod.

Nu te exfoliezi. Exfolierea trebuie să facă parte din rutina ta de îngrijire a fețței. O dată pe săptămână prepară un exfoliant din ingrediente naturale și elimină celulele moarte și murdăria. Astfel porii tăi vor fi curați și tenul va fi mai puțin predispus la acnee.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top