Connect with us

Revistateo.ro

Îl mai știi pe actorul care l-a jucat pe Iisus din Nazaret? Ce s-a întâmplat cu cel pe care îl vedem de fiecare Paște

Star

Îl mai știi pe actorul care l-a jucat pe Iisus din Nazaret? Ce s-a întâmplat cu cel pe care îl vedem de fiecare Paște

Nu există persoană care să nu fi fost impresionată de actorul care l-a interpretat pe Iisus Hristos în seria „Iisus din Nazaret”.

Despre Robert Powell, actorul britanic, s-au scris multe pagini. Acesta trebuia să îl joace pe Iuda, însă a reușit să impresioneze producătorii și să joace rolul principal, întruchipându-l pe Iisus.

Cea mai populară dintre adaptările biblice, „Iisus din Nazaret”, drama regizată de Franco Zeffirelli, a fost de cinci ori nominalizată la Premiile Bafta și de două ori la Premiile Emmy.

Producția care reunește nume mari ale cinematografiei internaționale, de la Laurence Olivier, Anthony Quinn, Claudia Cardinale, Ian Holm, Anne Bancroft, Peter Ustinov îl are în rolul principal pe Robert Powell, actorul care a reușit să îl întruchipeze pe Iisus în această evocare zguduitor de realistă a vieții Mântuitorului de la naștere și până la răstignire.

Deși Al Pacino și Dustin Hoffman au fost actorii favoriți pentru acest rol, Powell a reușit să primească rolul care avea să îi schimbe viața pentru totdeauna.

Într-un interviu acordat lui James Barclay în 1977, pentru revista Movie Stars, Robert Powell mărturisea:

„Înainte de a începe acest film, nu aveam nici cel mai mic interes pentru religie și nicio părere despre Iisus Hristos. Acum cred în Hristos și în divinitatea Lui, chiar dacă nu merg constant la Biserică. Înainte de a începe să filmez, informațiile mele despre Iisus se limitau la învățăturile de la școala duminicală și din poveștile religioase, totul la un nivel mai curând imatur.

Știam că asta nu va fi suficient pentru mine, ca actor, pentru a face ca personajul meu să fie mai bun. Așa că am citit Biblia din scoarță-n scoarță, lucru pe care nu îl mai făcusem înainte. Am consultat, de asemenea, lucrări de specialitate și comentarii asupra Bibliei pentru că doream să văd ce gândesc și alții.

Un actor trebuie să fie obiectiv când interpretează un rol. Cu toate astea, după ce l-am interpretat pe Iisus în toate aceste luni, ar fi extrem de greu să nu cred în El.

Multe scene m-au mișcat profund; este cazul secvenței predicii de pe munte. La jumătatea filmării ei, am fost atât de impresionat eu însumi, încât am început să plâng.

Eu Îl văd pe Hristos ca pe o combinație între om și Dumnezeu. Este un om care a mers contra curentului politic al acelor vremuri. Nu e un om furios, chiar dacă e capabil de o indignare extremă. Nu e nici prea comod. Teoretic, scena crucificării nu ar fi trebuit să fie una dificilă pentru mine.

Dar eram puțin cam nervos, poate din cauza faptului că reușisem să mă înfometez printr-un regim in care am mâncat doar brânză timp de 12 zile înainte ca scena să fie turnată, pentru a apărea foarte slab”.

Robert Powell nu a mai avut un rol notabil

Ajuns la vârsta de 73 de ani, Robert Powell este căsătorit de 43 de ani cu aceeași femeie și nu a mai avut roluri atât de importante ca cel care l-a făcut faimos. Vocea l-a ajutat să fie ales să nareze diferite reclame şi documentare, în special documentare despre al doilea Război Mondial.

Robert Powell / foto: Hepta.ro

Ultima „apariţie” a lui Robert Powell pe micile ecrane a fost în calitate de narator pentru un documentar numit „The Bible/ Biblia”, apărut în 2013.

CITEȘTE ȘI: Îl mai știi pe actorul din „Dennis, pericol public”? Ce s-a ales de el
Îl mai știi pe Pistruiatul? Cum arată azi actorul care l-a interpretat

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Star

To Top